Putování po krásách Jeseníků

6 denní zájezd   Česká republika Česká republika    Česká republika a Slovensko

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Jeseníky jsou velmi pestrou oblastí po stránce přírodní, kulturní i historické. Setkáváme se zde s horskou i podhorskou krajinou, původní květenou a mnoha historickými památkami včetně lidové architektury.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
503-01 29.7. - 3.8.2024 9 390 Kč Odjezd možný též Pardubice a Hradec Králové. náhradník »
vyprodáno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Ráno odjezd a návštěva nejkrásnějších vodopádů v republice – REŠOVSKÉ VODOPÁDY, turistická procházka k v romantickém, hlubokém a skalnatém údolí pod obcí Rešov na říčce Huntavě s mnoha kaskádovitými vodopády a peřejemi. K večeru příjezd na ubytování v Malé Morávce.
2. den: Ráno vyjedeme autobusem na parkoviště Ovčárna a odtud se vydáme na nejvyšší bod Hrubého Jeseníku a Moravy PRADĚD . Zde se nám nabízí 2 varianty procházek i turistických výšlapů: První varianta pro vyznavače turistiky. Z Pradědu se vydáme k chatě Barborka a dále turistickou trasou ÚDOLÍM BÍLÉ OPAVY – jedno z nejpůsobivějších míst Jeseníků. Trasa prochází po mnoha mostcích, schodištích a lávkách po březích Bílé Opavy s horskými bystřinami. Cestou jsme odměněni pohledem na vodopády, četné kaskády, peřeje a skalní útvary. U trasy je možnost volby i lehčí varianty. Celodenní turistický výšlap ukončíme v horských lázních Karlova Studánka, krátká prohlídka města. Druhá varianta odjezd busem z Ovčárny do KARLOVY STUDÁNKY , individuální procházka lázněmi s roubenými budovami a 8 minerálními prameny uprostřed divoké přírody. Všichni pak k večeru z Karlovy Studánky návrat na hotel do Malé Morávky.
3. den: Prohlídka unikátního vodního díla přečerpávací elektrárny DLOUHÉ STRÁNĚ. Návštěva REJVÍZ U, horská obec s přírodní rezervací, důležitá pramenná oblast, rašelinní vegetace a naučná stezka k Mechovému jezírku. Zbytek dne strávíme ve zlatokopeckém skanzenu ve ZLATÝCH HORÁCH , kde uvidíme repliku zlatorudných mlýnů a hornické osady.
4. den: Návštěva horského střediska RAMZOVÁ a turistický výlet na ŠERÁK a ČERVENOHORSKÉ SEDLO po trase: Ramzová – sedačkovou lanovkou na Šerák – přechod na Keprník (2 km) – Vozka (2,5 km) – Na Příčné (2,5 km) – sestup do Červenohorského sedla (5,5 km) - prohlídka lyžařského střediska. Pokud nechcete turistický výlet absolvovat, je možné vyjet lanovkou na Šerák a zpět a strávit volný čas v Červenohorském sedle.
5. den: Ráno navštívíme bílý empírový zámek HRADEC NAD MORAVICÍ , nacházející ve výběžku Nízkého Jeseníku nad soutokem řeky Moravice a potoka Hradečná, jeden z nejoblíbenějších výletních cílů v okolí. Zámek navštěvovaly tak známé osobnosti jako byl Ludwig van Beethoven, Nicolo Paganini nebo Ferenc Liszt. Odpoledne údolní vodní nádrž SLEZSKÁ HARTA na řece Ostravici, nejmladší přehrada v Česku. Vyhlídková plavba po přehradě, volno, koupání variantně turistická procházka do okolí.
6. den: Po snídani odjíždíme přes VELKÉ LOSINY , kde si prohlédneme nádherný renesanční zámek s arkádovým nádvořím, Muzeum papíru a Ruční papírnu, kde se ruční papír vyrábí už přes 400 let. Variantně pro zájemce relaxace v termálním parku TERMÁLY LOSINY, regenerační vodní svět, blahodárné termální vody, bazény napouštěné přírodní termální vodou. Návrat domů.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • Hotel disponuje wellness zónou se saunou, vířivkou a venkovním bazénem.
  • 5x polopenze (večeře jednotná servírovaná)

Cena neobsahuje:

  • vstupné včetně termálních lázní
  • lanovky
  • rekreační poplatek splatný na místě

Fakultativně:

  • pojištění storna zájezdu (příplatek: 210 Kč)
  • 1/1 pokoj (zde povinný při nedoobsazení) (příplatek: 2000 Kč)