Zelený ráj Francie

7 denní zájezd   Francie Francie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Zážitkový poznávací zájezd - lehká turistika, gastronomie a víno, nejkrásnější řeky, kaňony, zahrady a památky UNESCO. Dýchne na vás pravěk (malovaná jeskyně), středověk (zachované horské vesnice s hrady a Svatojakubská cesta) i nejnovější současnost (nejvyšší most v Evropě Millau).


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
287-01 15.7. - 21.7.2024 15 990 Kč Odjezd též z Plzně. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v poledních hodinách, transfer přes Německo do Francie.
2. den: COLLONGES-la-ROUGE, jedna z nejkrásnějších vesnic ve Francii, středověké poutní místo na Svatojakubské cestě. ROCAMADOUR (UNESCO),“město zázraků“, zámek, 7 kostelů vysoko nad řekou, turistika v údolí, speciality kraje, gastronomický ráj (kachny, kozy, lanýže).
3. den: Historické město CAHORS (UNESCO), opevněný most Pont Valentré, unikátní katedrála, ochutnávka skvělého černého vína Cahors. Vesnička St-CIRQ-LAPOPIE, pohádka středověku. Turistika v údolí řeky Lot, pískovcové převisy. Návštěva pravěké jeskyně PECH-MERLE s malbami modrých koní, návrat. Večerní Cahors, individuálně možnost večeře.
4. den: Krajem Aveyron: FIGEAC (UNESCO) se středověkým centrem a muzeem slavného francouzského archeologa Champolliona (znaky na Rosettské desce). Opatství CONQUES (UNESCO), proslulé poutní místo, slavný tympanon, krásná kamenná zákoutí se středověkou atmosférou, románská katedrála, unikátní pokladnice. RODEZ nad řekou Aveyron, unikátní katedrála, biskupský palác, zajímavé domy ze 16. st. Přejezd přes most Millau, nejvyšší dálniční most v Evropě, technický zázrak s romantickými výhledy. Fakultivní večeře (místní kuchyně).
5. den: Vesnice ROQUEFORT SUR SOULZON proslulá pravým roquefortským sýrem, exkurze s ochutnávkou. MILLAU, pohledy na slavný most z městečka, stavitelský zázrak počátku 21. století. Kaňonem řeky TARN s vyhlídkami. STE-ENIMIE, středověká vesnice nad řekou Tarn, možnost koupání.
6. den: Kaňon řeky ARDECHE, brána Pont-d’ Arc a cesta nad kaňonem s fotozastávkami, ráj pro fotografy. LYON (UNESCO), pravá mekka gurmánů, historické centrum, staré město Vieux Lyon , bílá basilika Notre Dame de Fourviere nad městem, antické vykopávky a divadlo, parky s výhledy na celý Lyon . Fakultativně večeře na rozloučenou, večer odjezd.
7. den: Návrat do Prahy odpoledne.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 4x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje)
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • pobytovou taxu, ochutnávky a vstupy (cca 70 €)
  • jeskyně Peche-Merle - 15 € (striktně limitovaný počet návštěvníků) – nutno hlásit již při přihlášení zájem o návštěvu jeskyně.

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • 4x snídaně (příplatek: 980 Kč)
  • 2x večeře (příplatek: 1400 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 3600 Kč)