Švýcarsko pro seniory - Wallis s kartou

8 denní zájezd   Švýcarsko Švýcarsko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: polopenze   


- místní lanovky a busy v ceně

Lehká pěší turistika v nádherné oblasti pod „čtyřtisícovkami“ Walliských Alp Vás zavede do středisek Saas Grund, Saas Fee a okolí, kde projdete řadu krásných údolí, panoramatických cest, vyjedete lanovkami k úžasným výhledům a dotknete se i ledovců. V ceně zájezdu je pobytová karta, se kterou budete mít lanovky a místní busy zdarma.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
314-02 8.7. - 15.7.2024 16 490 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
volno
314-01 13.7. - 20.7.2024 16 490 Kč Nástup též Plzeň. náhradník »
vyprodáno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách z Prahy.
2. den: Ráno příjezd do Švýcarska. Dopoledne zastávka ve FLIMSU a vycházka lesoparkem k vyhlídce na kaňon řeky Rýn, který je nazýván "GRAND CANYON OF SWITZERLAND". Pokračování cesty údolím Rýna do Andermattu a přes průsmyk FURKA (možnost navštívit ledovcovou jeskyni) do údolí Rhony a k ubytování v Saaském údolí.
3. den: Výjezd lanovkou na HOCHSAAS do výšky 3.100 m, krátká naučná stezka kolem vrcholu s výkladem o švýcarských čtyřtisícovkách. Zpět lanovkou na KREUZBODEN, krátká vycházka alpskou květinovou cestou. Zdatnější turisté mohou sejít z Hochsaas na Kreuzboden pěšky.
4. den: Odjezd místním busem do Saas Fee , výjezd lanovkou na FELSKINN do výše 3.000m, vycházka k ledovci. Zájemci mají možnost vyjet tzv. alpským metrem až do výše 3.500 m na MITTELALLALIN, kde se nachází otáčivá restaurace s úžasnými rozhledy až k Bernským Alpám a také největší ledovcová jeskyně na světě. Výjezd lanovkou na PLATTJEN s dalšími výhledy. Ze Saas Fee návrat do Saas Grund buď pěšky malebnou tzv. Kapličkovou cestou nebo busem.
5. den: Dopoledne odjezd místním busem k přehradě MATTMARK do výše 2.200 m, která má nejvyšší sypanou hráz na světě. Možnost návštěvy informačního centra s malou výstavou s technickými informacemi. Vycházka kolem přehrady, případně až do sedla nad přehradou. Cesta zpět do Saas Almagell a Saas Grund pěšky nebo místním busem.
6. den: Výlet do ZERMATTU . Z Täsche vláčkem do Zermattu . Podzemní lanovkou výjezd na SUNEGGU, odtud vycházka kolem jezer Leisee, Grinjisee, příp. i Stelisee a přes Findeln zpět do Zermattu . Vláčkem do Täsche zpět k našemu autobusu a návrat do Saas Grund . Ostatní, kteří nepojedou do Zermattu , mohou udělat další výlet v Saas Fee . Výjezd lanovkou na HANNIG a přes MÄLLIG (2.700 m) pěšky do Saas Grundu .
7. den: Dopoledne odjezd z Wallisu do oblasti centrálního Švýcarska . Výjezd lanovkou na Rigi, nazývanou Švýcary „ královnou hor“, s fantastickými výhledy na celou oblast středního Švýcarska. Vede sem první horská ozubnicová železnice v Evropě. Krátká vycházka kolem vrcholu.
8. den: Příjezd do Prahy ráno.

Cena obsahuje:

  • doprava luxusním autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování ve dvoulůžkových pokojích s příslušenstvím v penzionu s bazénem
  • 5x polopenze (česká kuchyně)
  • pobytová karta na místní lanovky a busy dle programu

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna vč. turistiky nad 3000 m n.m. (příplatek: 560 Kč)
  • 5x balíček na oběd (příplatek: 500 Kč)
  • 1/1 pokoj (na ověření v CK, omezený počet) (příplatek: 2000 Kč)