Termální lázně Bad Gastein - NP Vysoké Taury

6 denní zájezd   Rakousko Rakousko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


V srdci národního parku Vysoké Taury se nachází v nadmořské výšce 1000 m tradiční lázeňské alpské středisko Bad Gastein. Jeho charakteristickou podobu vytvářejí nádherné historické stavby, které harmonicky zapadají do vysokohorského prostředí s impozantními horskými masivy. Bad Gastein je vyhledávané pro své léčebné klima a mimořádně zdravý vzduch. Ubytování je zajištěno v Thermal Resort hotelu Elisabethpark přímo v centru městečka.

Spa & Wellness centrum: termální krytý bazén, whirlpool, finská sauna, parní lázeň, danárium, tepidarium, zážitkové sprchy, relaxační místnost s bezplatnou nabídkou čaje, široký výběr wellness procedur (za poplatek).

polopenze formou bufetu


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
301-01 2.7. - 7.7.2024 12 990 Kč Odjezd též z Kolína a ČB. rezervovat »
málo míst
301-02 23.7. - 28.7.2024 12 990 Kč Odjezd též z Kolína a ČB. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Cestou do Bad Gasteinu zastávka u vodopádu GOLLING , jehož vody padají z výšky 75m.
2. den: Výlet pod velikány NP VYSOKÉ TAURY do střediska SPORTGASTEIN , které leží pod ohromným hřebenem ledovcové hory Shareck (3 122 m). Odtud pěší výlet k chatě BOCKHARTSEEHÜTTE u přehrady Untere Bockhartsee. Zdatnější moho pokračovat až k malebnému jezeru OBERE BOCKHARTSEE nebo až do sedla BOCKHARTSCHARTE (2 226 m). Pro ty, kteří zvolí méně náročnou variantu, čeká okruh bez převýšení po pastvinách a salaších v kouzelném údolí NAßFELD. Na začátku nebo na konci dne krátká procházka na foto k mohutnému vodopádu BÄRENFALL.
3. den: Výjezd lanovkou z BAD GASTEINU do výšky 1 954 m. Procházka okruhem ZIRBENWEG mezi starými limbami s množstvím odpočinkových míst. Zdatnější čeká výstup na vyhlídkový vrchol HÜTTENKOGEL (2 231 m) nebo cestou Andreasweg na vrchol GRAUKOGEL (2 492 m). Z obou vyhlídkových vrcholů jsou okouzlující výhledy na údolí Gasteinertal a horské masivy obklopující Bad Gastein.
4. den: Výjezd lanovkou na STUBNERKOGEL, kde se nachází jedinečná turistická atrakce - “visutý most”. Pěší výlet panoramatickou cestou OTTO REICHERT WEG s výhledy na okolní velikány a údolí Gasteinertal. Odpoledne procházka do údolí KÖTSCHACHTAL. Úchvatné pohledy na velikány Ankogel Gruppe a ostatní vrcholy, které svírají toto údolí. Cestou výletní chata HIMMELWAND, proslulá pestrou nabídkou štrůdlů vlastní výroby.
5. den: Přejezd autobusem do lázeňského městečka BAD HOFGASTEIN, které se nachází v nejslunnější části údolí. Výjezd lanovkou SCHLOSSALMBAHN do výšky přes 2 050 metrů - okolí horní stanice lanovky nabízí několik nenáročných pěších tras s úchvatnými výhledy na celé údolí Gasteinertal až po ledovce Ankogel Gruppe. Krátký výstup na vyhlídkový bod Hirschkarspitze. Odpoledne městečko BAD HOFGASTEIN a koupání v termálních lázních Alpentherme nebo pěší výlet v okolí.
6. den: Cestou domů navštívíme soutěsku LIECHTENSTEINKLAMM (nebo jinou, bude-li uzavřena),kde budete moci obdivovat fascinující svět divoké vody. Příjezd do Prahy ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • 5x ubytování v Thermal Resort hotelu Elisabethpark
  • 5x polopenze (formou bufetu)
  • vstupné do hotelového Spa & wellness centra
  • Gasteinská slevová karta (malé slevy na lanovky)
  • doprava autobusem
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • pobytovou taxu, splatná na místě, cca 3,5 € / os. / den

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj - na ověření v CK (příplatek: 2600 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Alpy zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Alp nebo zájezd s pěší turistikou. Můžete vybírat z nabídky do rakouských Alp, švýcarských Alp, italských Dolomit, Julských Alp aj.

více