Hory a termální lázně Rakouska

7 denní zájezd   Rakousko Rakousko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel ****       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Alpy pro aktivní seniory (a nejen pro ně)

Tento zájezd Vás zavede do nejznámějšího národního parku Rakouska Vysoké Taury. NP Vysoké Taury je překrásná oblast kolem nejvyššího rakouského štítu Grossglockner. Vysoké Taury mají více než 300 vrcholů přesahujících 3 000 m a několik ledovců. Mezi turistické magnety patří i upravená lázeňská městečka (Bad Gastein aj.). Ubytování je zajištěno v pěkném hotelu****, kde klienti mohou využít bazén a saunu.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
305-01 25.8. - 31.8.2024 13 990 Kč 13 490 Kč Odjezd též z Příbrami, Písku, ČB. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. Pěkný výlet pod severní stěnou Dachsteinu kolem jezer VORDERER a HINTERER GOSAUSEE , kde z vod jezera vyrůstá ohromný, ledovcem pokrytý Dachstein. Cestou na ubytování procházka v soutěsce LAMMERKLAMM.
2. den: Procházka jedinečnou hlubokou soutěskou LICHTENSTEIN KLAMM po dřevěných mostíkách nad dravou bystřinou sevřenou strmými skalními stěnami. Poté výjezd lanovkou z městečka DORFGASTEIN na vyhlídkový vrchol FULSECK. Lehká procházka po hřebeni, která skýtá pěkné výhledy na okolní hory vysoké přes 2500 m a také dolů do Gasteinského údolí. Návštěva proslulých lázní BAD GASTEIN, kde přímo v centru městečka se nachází romantické vodopády. Koupání a relaxace v termálních lázních FELSENBAD.
3. den: Výjezd lanovkou Ikarus do úchvatného světa hor nad městečko WERFENWENG , odkud se naskýtá nádherný kruhový výhled na okolní alpské velikány skupiny TENNENGEBIRGE. Odpoledne návštěva impozantního středověkého hradu HOHENWERFEN, který se majestátně tyčí nad celým údolím.
4. den: Výjezd k malebnému jezeru ZAUCHENSEE , dále lanovkou k GAMSKOGELHÜTTE. Odtud pěší výlet s nádhernými výhledy panoramatickou cestou mezi růžovými azalkami. Nejzdatnější mohou vyjít na vrcholy TAGWEIDEGG a SCHWARZKOPF. Odpoledne koupání a relaxace v lázních Amadé Altenmarkt.
5. den: Pobyt v hotelu, pro zájemce fakultativně: Výlet do malebného termálního údolí GASTEINER TAL. Přejezd autobusem do městečka BAD HOFGASTEIN. Výjezd lanovkou SCHLOSSALMBAHN do výšky přes 2050 m - okolí horní stanice lanovky nabízí několik nenáročných tras s úchvatnými výhledy na celé údolí Gasteinertal až po ledovce Ankogel Gruppe. Krátký výstup na vyhlídkový bod Hirschkarspitze. Odpoledne koupání a odpočinek v moderních termálních lázních BAD HOFGASTEIN.
6. den: Výlet z romantického městečka WAGRAIN , které je přezdíváno“ městečko květin“. Výjezd lanovkou „Flying Mozart“ nad městečko na KOGLALM. Pěkná pěší túra po hřebeni s překrásnými výhledy na RADSTTÄTSKÉ ALPY k vrcholkům GRIESSENKARECK a SAUKARKOPF. Návrat cestou Bettlersteig a Blumenweg.
7. den: Ráno odjezd do SALZBURGU (UNESCO), kde Vám program otevírá dveře do mnoha památek a muzeí (např. Mozartův rodný dům, projížďka lodí po řece Salzach , hrad HOHENSALZBURG včetně výjezdu pozemní lanovkou aj.). Salzburg je nádherné město ležící v krásné krajině pod Alpami, dominuje mu mohutný Dóm a vysoko nad městem stojící bílá pevnost Hohensalzburg. Příjezd do Čech ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v hotelu****
  • 6x polopenze

Cena neobsahuje:

  • cena nezahrnuje pobytovou taxu ve výši cca 2 € / os. / noc
  • Salcburská karta - nutno rezervovat předem v CK nejpozději do 25.7. a to písemně na email ckmayer@ckmayer.cz, karty jsou splatné u průvodce

Fakultativně:

  • výlet 5. den (příplatek: 390 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 4600 Kč)
  • možnost objednání Salcburské karty cca 90 € dosp., platba na místě průvodci

Mohlo by vás zajímat

Alpy zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Alp nebo zájezd s pěší turistikou. Můžete vybírat z nabídky do rakouských Alp, švýcarských Alp, italských Dolomit, Julských Alp aj.

více