Romantická údolí Mosely a Porýní - s možností plavby lodí po řece Rýn

5 denní zájezd   Německo Německo    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Na tomto zájezdu navštívíte jednu z nejzajímavějších částí Německa, romantická údolí řek Rýna a Mosely s historickými městy, hrady a malebnou krajinou s vinicemi. Příjemným zpestřením pro vás bude plavba jedinečně tvarovaným údolím Rýna, která poskytuje nádherné panoramatické pohledy na množství starobylých hradů.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
448-01 13.6. - 17.6.2024 8 590 Kč 8 190 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
málo míst

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Romantické ÚDOLÍ MOSELY – město TREVÍR – jedno z nejkrásnějších německých měst s řadou památek z římské doby (např. monumentální brána) i dob pozdějších. BERNKASTEL – městečko s unikátním souborem hrázděných domů obklopené proslulými vinicemi. Remagen (zastávka s krásnou vyhlídkou na řeku Rýn a ruiny mostu vyhozeného do povětří v době 2. světové války).
3. den: CÁCHY – město korunovace římských císařů a německých králů. Dóm s trůnem Karla I. Velikého a osmibokou dvoupatrovou kaplí je nejvýznamnější stavbou z karolínské doby, dále gotická radnice, lázeňský park, kolonáda aj. KOLÍN NAD RÝNEM – město se může pochlubit nejslavnější gotickou stavbou v Německu – ohromným Dómem, množstvím románských kostelů a dalšími památkami.
4. den: Ráno zastávka v Koblenze na soutoku řek Rýna a Mosely. Dále možnost romantické plavby lodí po řece Rýn. Z paluby lodi budete moci obdivovat krásné údolí s terasovitými svahy, na kterých se rozkládají vinice a malebné vesničky. Celému údolí Rýna dominují romantické mohutné hrady, např. zámek STOLZENFELS, hrady RHEINFELS, „Kočka“ a „Myš“. Lodí také připlujete k proslulé SKÁLE LORELAI, kde se zrodila slavná legenda o krásné dívce s čarokrásným hlasem. Na závěr dne podvečerní prohlídka MOHUČE , arcibiskupského města na soutoku Rýna a Mohanu s proslulým dómem sv. Martina, přední stavby v německém románském slohu. Večer odjezd do ČR.
5. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 2x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 2x polopenzi
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 225 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1600 Kč)