Liparské ostrovy - autobusem

12 denní zájezd   Itálie Itálie    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: apartmán       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Ostrov Vulcano je jedinečným darem přírody. Překrásné přírodní scenérie, kvetoucí muškáty, oleandry, kaktusy, palmy, fíkovníky. Pláže kamínkové, skalnaté i písečné (jemný černý písek), neskutečně čisté moře, romantická zákoutí a mnoho slunce.
Raritou ostrova je přírodní bahenní koupel, sirné bahno s bublinkami plynů. Přisuzují se mu téměř zázračné účinky, léčí revmatické problémy, různé alergie a ekzémy. Hned vedle, přímo v moři, vyvěrá termální perličková koupel. V této lokalitě jsou k dispozici obchodníci se suvenýry, restaurace, taverny, bary, minimarkety, směnárna, škola pro potápěče, lékárna, půjčovna skútrů a jízdních kol. Geotermální lázně se třemi vyhřívanými bazény a hydromasážemi nabízí příjemnou relaxaci po aktivním poznávání ostrovů. Jenom ten, kdo navštíví ostrov VULCANO, může poznat jeho světoznámou černou pláž, léčivé sopečné bahno, oddechnout si v minerálních pramenech nebo podniknout výstup až ke kráteru vyhaslé sopky. A komu by se zdál ostrov příliš malý nebo ten, kdo rád cestuje, má možnost toulat se po okolních ostrovech. Liparské souostroví nabízí mnohé. Určitě byste neměli vynechat největší atrakci ostrovů - výlet na činnou sopku STROMBOLI. V roce 2000 byly Liparské ostrovy zapsány do seznamu kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

BILO typ A (základní cena) - apartmán pro 4 osoby s kuchyňkou na terase: 2 oddělené ložnice (1 s manželskou postelí, 1 se dvěma oddělenými lůžky), sociální zařízení.

MONO (za příplatek) - apartmán pro 2-3 osoby: 1 ložnice (manželská postel + 1 lůžko), kuchyňka, sociální zařízení, terasa.


Program zájezdu

1. den: Odpoledne odjezd z ČR, noční přejezd přes Rakousko do Itálie.
2. den: Odpoledne prohlídka POMPEJĺ - města, které před téměř 2000 lety pohřbila 7metrová vrstva popela a pemzy po výbuchu Vesuvu. Alternativně možno navštívit Herculaneum či Vesuv. Nocleh v oblasti Pompejí.
3. den: Průjezd jižní částí Itálie s překrásnou přírodou Kalábrie , odpoledne přejezd na Sicílii do Milazza . Zde autobus zůstává a vy se se zavazadly přesunete na trajekt na ostrov Vulcano (plavba cca 1,5 hod., předpokládané připlutí kolem 20. hod.). V přístavu vás bude čekat minibus, který vás doveze do apartmánů Vulcano Blu, ubytování.
4. den: Dopoledne seznámení s městečkem Vulcano . Odpoledne výstup k vyhaslému kráteru VULCANELLO a návštěva ÚDOLĺ PŘĺŠER. Pro všechny dny na ostrově Vulcano platí možnost relaxace u moře, v geotermálních lázních (2 hod. od cca 12 EUR - dle sezóny), léčebné koupele v sirném jezírku.
5. den: Ráno výstup na GRAN CRATERE, budete odměněni fantastickým panoramatickým výhledem na celé souostroví, pozorování sopečných fumarol s unikajícími párami, ráj pro geology.
6. den: Pro zájemce velký lodní výlet na ostrovy PANAREA a STROMBOLI s možností pozorování sopečných erupcí z lodi nebo pěší výstup nad Cestu ohně či až na vrchol Stromboli (loď cca 38 EUR, výstup na vrchol s akreditovaným průvodcem + cca 28 EUR).
7. den: Pobyt u moře, pro zájemce krátký výlet lodí kolem ostrova VULCANO (s úplným obeplutím ostrova, koupáním a návštěvou Koňské jeskyně, cca 12 EUR), pro zájemce plavba na kajaku kolem pobřeží cca 37 EUR.
8. den: Pobyt u moře, léčebné koupele, pro zájemce lodní výlet s koupáním kolem pobřeží ostrova LIPARI a na zelenou perlu souostroví SALINU (cca 27 EUR).
9. den: Pro zájemce lodní výlet do hlavního města souostroví - LIPARI - s prohlídkou katedrály a archeologického muzea, možnost nákupů (cca 12 EUR).
10. den: Ráno předání ubytovacích kapacit a odjezd z Vulcana (plavba cca 1,5 hod.), trajektem na Sicílii , návštěva sicilské perly TAORMINY , noční přejezd do Piombina.
11. den: Fakultativní celodenní výlet na ostrov ELBA - prohlídka městečka PORTOFERRAIO, návštěva Napoleonova muzea, koupání (cca 35 EUR). Večer odjezd směr ČR.
12. den: V odpoledních hodinách návrat do ČR.

Cena obsahuje:

  • zpáteční trajekty na ostrov Vulcano
  • průvodce
  • kyvadlovou dopravu minibusy mezi apartmánovým komplexem, centrem městečka a hlavními plážemi
  • 7x ubytování na ostrově Vulcano v apartmánech
  • dopravu klimatizovaným autobusem
  • 1x tranzitní ubytování u Pompejí

Cena neobsahuje:

  • stravování - nabízíme možnost dokoupení polopenze za 25 EUR na den: snídaně kontinentální, večeře v restauraci v městečku (3chodové menu - výběr vždy ze 4 druhů jídel), odvoz tam i zpět zajištěn.

Slevy:

  • Sleva pro 3. osobu ve 2lůžkovém apartmánu (sleva: -1500 Kč)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 420 Kč)
  • ubytování v apartmánu MONO (příplatek je za osobu) - v červnovém termínu (příplatek: 2000 Kč)
  • ubytování v apartmánu MONO (příplatek je za osobu) - v červencovém termínu (příplatek: 3100 Kč)
  • ubytování v apartmánu MONO (příplatek je za osobu) - v zářijovém termínu (příplatek: 1900 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení - v červnovém termínu (příplatek: 2500 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení - v červencovém termínu (příplatek: 3900 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení - v zářijovém termínu (příplatek: 2200 Kč)