Krakov - město králů

4 denní zájezd   Polsko Polsko    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Klenot mezi polskými městy. Prohlídku města se zvláštním zřetelem na památky UNESCO a návštěvu královského zámku Wawel vystřídá zážitek ze solného dolu Wieliczka či Ojcowského národního parku.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
405-01 4.7. - 7.7.2024 5 990 Kč Odjezd též z Hradce Králové a Olomouc. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Návštěva města KROMĚŘÍŽ (UNESCO) - zahrady a arcibiskupské sklepy s ochutnávkou vína, dojezd na ubytování.
2. den: Odjezd do Polska. KRAKOV - Kraków (centrum města na seznamu UNESCO): Wawel, královský zámek, pro zájemce reprezentativní renesanční interiéry, katedrála (mauzoleum sv. Stanislava, královské náhrobky, zájemci krypta a věž se zvonem Zikmund), Královská cesta (Via regia), kostel sv. Petra a Pavla, románský kostel sv. Ondřeje, Mariánský chrám s bohatě zdobeným a 13 m vysokým gotickým oltářem a tóny „hejhalice“, Rynek Glowny, renesanční budova tržnice Sukiennice (bývalé soukenické krámy), zachovalé zbytky středověkého opevnění - Floriánská brána a Barbakan, Collegium Maius (historická budova univerzity), dle času volno v centru města a možnost indiv. Národní muzeum (Leonardova Dáma s hranostajem) nebo čas na pohodu u zmrzliny, kavárnička nebo Pijalnia czekolady - výborná čokoláda na pití, atmosféra večerního města, odjezd na ubytování, fakultativně večeře.
3. den: Ráno návštěva solného dolu ve Věličce (Wieliczka, UNESCO), světový unikát, jedna z hlavních světových památek UNESCO: podzemní prostory, solná jezera a především komplex kaplí, mj. kaple sv. Kingy dlouhá 54 m a vysoká 12 m s nádhernou výzdobou, sbírka soch ze soli, muzeum, procházka po krakovské židovské čtvrti Kazimierz (UNESCO), lehká turistika v Ojcowském národním parku, nejmenší národní park v Polsku, bizarní skalní útvary, pro zájemce zřícenina gotického hradu v OJCÓWĚ, Lokýtkova jeskyně (možné přesuny programu dle počasí), návrat na ubytování, fakultativně večeře.
4. den: KALWARIA ZĘBRZYDOWSKA (sanktuárium a kulturní krajina na seznamu UNESCO), jedno z nejvýznamnějších poutních míst v Polsku s nejrozsáhlejší kalvárií tvořenou 41 kaplemi rozprostírající se na okolních kopcích, příklad dokonale zasazené sakrální architektury do přírody, vycházková trasa, zastávka v CIESZYN (Polský Těšín), městečko se zámkem a vzácnou rotundou sv. Mikuláše (exteriéry), návrat do Prahy do 22:00 hodin.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 3x ubytování v hotelu (1x v ČR a 2x v Polsku)
  • 3x snídani
  • 1x večeři
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • pobytovou taxu, vstupné (cca 250 PLN + cca 600 Kč)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)
  • 1/1 pokoj – povinný při nedoobsazení (příplatek: 2100 Kč)
  • 2x večeře (příplatek: 600 Kč)
  • Vstup s rezervací do solného dolu Wieliczka dospělý (příplatek: 800 Kč)
  • Vstup s rezervací do solného dolu Wieliczka senioři 65+ a děti do 17,9 let (příplatek: 700 Kč)