Horskými vláčky po Švýcarsku

5 denní zájezd   Švýcarsko Švýcarsko    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Švýcarsko – uměli byste si tuto nádhernou alpskou zemi představit bez slavných červených vlaků? Určitě ne. Proto jsme, vzhledem k velké oblibě našich zájezdů s horskými Bernina expresy, připravili novinku, která se zaměřuje právě na slavné švýcarské horské vlaky a především ty, které projíždějí nejkrásnějšími partiemi švýcarských Alp.

česká strava připravovaná na místě českou kuchařkou


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
441-01 13.6. - 17.6.2024 8 590 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
málo míst
441-02 13.9. - 17.9.2024 8 590 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v pozdních večerních hodinách.
2. den: Příjezd do údolí řeky Albuly do městečka Tiefencastel, odkud budeme pokračovat vlakem směrem na průsmyk ALBULA typickou švýcarskou železnicí, která výškový rozdíl 1 000 metrů překonává systémem mnoha serpentin a tunelů. Nachází se zde i nejčastěji fotografovaný železniční most ve Švýcarsku – most přes řeku Landwasser. Tento úsek železniční trati je zapsán na seznamu UNESCO. Jízdu vlakem ukončíme ve SVATÉM MOŘICI . Odtud budeme pokračovat autobusem k ledovci MORTERATSCH, kde podnikneme nenáročnou vycházku k jednomu z nejdelších ledovců ve Švýcarsku. Přes horský průsmyk JULIERPASS dojedeme k nejznámější švýcarské soutěsce VIA MALA. Přejezd na nocleh.
3. den: Přejezd přes impozantní průsmyk FURKAPASS, zastávka u vyhlídky Belvedere a dále u ledovce RHONEGLETSCHER, kde pramení Rhony. Přejezd vysokohorského sedla GRIMSELPASS (2 165 m n.m.), výhledy do údolí řeky Rhony. AARESCHLUCHT – průrva řeky Aary. Zastávka u malebných vodopádů REICHENBACH, kde je jedno z nejdramatičtějších dějišť z knih spisovatele A.C.Doyla, kde se zřítil Sherlock Holmes a jeho protivník Moriarty. Odjezd zpět přes horský průsmyk SUSTENPASS.
4. den: Odjezd časně ráno do oblasti Bernských Alp – Interlakenu: proti proudu řeky Lütschine do LAUTERBRUNNENU , odtud lanovkou na planinu Almendhubel do nadmořské výšky 1 600 metrů a dále vlakem do MÜRRENU. Pro zájemce možnost výjezdu visutou lanovkou do nadmořské výšky 2 970 metrů na horu SCHILTHORN s panoramatickou otáčivou restaurací, natáčela se zde také jedna epizoda slavného Jamese Bonda, agenta 007. Poté se přesuneme k dolní stanici nostalgické ozubnicové železnice na SCHYNIGE PLATTE. Čím výše budete vlakem stoupat, tím úchvatnější se stává výhled na hory, které se budou před Vámi postupně otevírat. Horská stanice v nadm. výšce 1 967 metrů je výchozím bodem pro okružní pěší trasy a je také domovem alpské zahrady se 650 druhy rostlin. Noční přejezd do ČR.
5. den: Příjezd do Prahy v časných ranních hod.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 2x ubytování (2-3 lůžkové pokoje)
  • 2x polopenzi (česká kuchyně)

Cena neobsahuje:

  • jízdné na vláčky (celkem cca 230 CHF)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 225 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 800 Kč)
  • příplatek za ubytování ve dvoulůžkovém pokoji - příplatek je účtován na osobu (příplatek: 200 Kč)