Spojené Arabské Emiráty - letecky

8 denní zájezd   Arabské emiráty Arabské emiráty    Vzdálené země

   ubytování: hotel ****       doprava: letecky       strava: snídaně   


Objevte s námi krásu Spojených Arabských Emirátů, které jsou mekkou arabského luxusu a v porovnání s nimi Evropa bledne závistí! Ukážeme Vám, co znamená dovolená v Dubaji - mrakodrapy, umělé ostrovy ve tvaru palem, nejluxusnější hotely světa, obrovské obchody, ale také prosluněné pláže s bílým horkým pískem…


Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Dubaje , ubytování.
2. den: Celodenní výlet do DUBAJE - prohlídka města s průvodcem. Stará část Dubaje - palác vládnoucího šejka, Dubajské muzeum, pevnost Al Fahidi ze 17. stol., historické centrum Bastakia s unikátními větrnými věžemi. Pokračujeme k zálivu CREEK, přeplavíme se dřevěnou lodí „Abra“ do části Deira, navštívíme největší arabský trh s výběrem zlata, perel i tradičních výrobků a koření.
3. den: Pobyt u moře. Fakultativně možnost výletu do „zahradního města“ AL AIN , které je zároveň druhým největším městem emirátu Abú Dhabí . Návštěva pohřebiště Hafit, archeologického parku Hili či průjezd největší datlovou oázou v zemi, aj.
4. den: Největší, nejbohatší a nejoblíbenější emirát ABU DHABI , hlavní město SAE. Projížďka po ostrově Yas, kde se nachází proslulá závodní dráha Marina Yas. Prohlídka Abu Dhabi .
5. den: Výlet přes pohoří Hajjar do emirátu FUJAIRAH na pobřeží Indického oceánu. Zastávka na trhu s koberci a ovocem. Prohlídka hlavního města emirátu Fujairah a muzea arabské kultury se skanzenem. Koupání v moři a návštěva mešity v BADIYAH.
6. den: Pobyt u moře, individuální volno, možnost fakult. výletů, např: cesta za nákupy do Dubaje , večeře v dubajském hotelu Burj al Arab (nutná rezervace v CK cca měsíc předem), procházky emirátem SHARJAH .
7. den: Druhá část programu v DUBAJI . Navštívíme všechna nejzajímavější místa moderní Dubaje – centrum Sheikh Zayed Roads nejslavnějšími mrakodrapy vč. nejvyšší stavby světa – věže BURJ KHALIFA. Největší obchodní centrum Mall of the Emirates, uměle vybudované ostrovy ve tvaru palmy s novým nejluxusnějším hotelem v Dubaji . Prohlédneme si sedmi hvězdičkový hotel BURJ AL ARAB a rezidenční čtvrť DUBAI MARINA. Arabský trh MADINAT JUMEIRAH a největší mešita města BLUE MOSQUE. Návštěva nově otevřená obchodního centra Dubai Mall s obřím akváriem a ZOO a po setmění absolvování projížďky osvětleným městem.
8. den: V časných ranních hodinách transfer na letiště, odlet z Dubaje do Prahy.

Cena obsahuje:

  • leteckou přepravu Praha – Dubaj – Praha
  • letištní taxy
  • transfery během okruhu
  • 7x ubytování ve 4* hotelu
  • 7x snídani
  • pobytovou taxu
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna (příplatek: 600 Kč)
  • 1/1 pokoj (zde povinný při nedoobsazení) (příplatek: 8900 Kč)
  • 7x večeře (příplatek: 3690 Kč)
  • vyhlídka Burj Khalifa (nutná rezervace předem v CK) (příplatek: 1100 Kč)