Romantický ostrov Elba + Toskánsko

10 denní zájezd   Itálie Itálie    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: apartmán       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Toskánsko - jedna z nejkrásnějších oblastí Itálie. Toskánsko vám umožní poznat klenoty itaksé architektury hlavně z období renesance. Toskánsko ovšem nabízí také přírodní zajímavosti. K velmi lákavým oblastem Toskánska patří také ostrov Elba. Ostrov Elba patří k nejmalebnějším ostrovům Středozemního moře. Členité pobřeží, kde se střídají skaliska a zálivy s malými plážičkami, vytváří tu správnou romantiku, kterou dokreslují vysoké hory v centru ostrova. Roztomilé vesničky dýchající středověkem se klenou na svazích hor. Mnohý turista v tomto příjemném prostředí zapřemýšlí nad tím, proč vlastně odtud Napoleon tak rychle utíkal. K romantické atmosféře přispívá i fakt, že turistická centra se zde rozvíjí kultivovaně a ostrov je chráněn proti velkým stavbám.


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v podvečerních hodinách.
2. den: Ráno návštěva města PISA (UNESCO) – prohlídka monumentálního komplexu Campo dei Miracoli s katedrálou, šikmou věží, křtitelnicí a hřbitovem. Odpoledne trajekt na Elbu v oblasti Toskánsko .
3. den: Pobyt u moře.
4. den: Prohlídku ostrova ELBA zahájíme ve vinařském městečku CAPOLIVERI, projdeme se úzkými uličkami a zamíříme do PORTO AZZURRO, které patří k nejnavštěvovanějším místům ostrova – pevnost Longone, muzeum minerálů, největší pláž v okolí – Barbarrossa.
5. den: Pobyt u moře.
6. den: Výlet do hlavního města PORTOFERRAIO – tři významné pevnosti dostavěné za Napoleona, Napoleonova rezidence Villa Mulini s jeho osobní malířskou sbírkou. Na zpáteční cestě návštěva druhé Napoleonovy vily – SAN MARTINO ve vnitrozemí ostrova.
7. den: Pobyt u moře. V podvečer možnost výletu do lázeňského městečka MARINA DI CAMPO.
8. den: Pro zájemce výjezd lanovkou na nejvyšší vrchol ostrova MONTE CAPANNE – jedinečný pohled na členité území ostrova s množstvím romantických zátok. Malebná kamenná vesnička MARCIANA, ležící na úpatí majestátních hor. Poté okružní jízda po západní části ostrova – nádherné a pestré pláže od písčitých přes oblázkové až po skaliska.
9. den: Ráno odjezd na pevninu. Cestou domů prohlídka městečka LUCCA – elegantní podmanivé město, obklopené hradbami, nabízí ve svém středu atraktivní směs náměstí, malých kostelů, muzeí, galerií a dlážděných uliček.
10. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • trajekt na Elbu a zpět
  • průvodce
  • 7x ubytování v apartmánech (dvoulůžkové ložnice) s možností vaření

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 330 Kč)
  • studio mono pro 2 osoby (typ garsonka - ložnice a kuchyňský kout v jedné místnosti + WC a koupelna) - příplatek je účtován na osobu (příplatek: 950 Kč)
  • apartmán bilo pro 2 osoby (1 ložnice + obývací pokoj s kuchyňským koutem, koupelna a WC) - příplatek je účtován na osobu (příplatek: 1200 Kč)
  • apartmán bilo pro 3 osoby (ložnice + obývací pokoj s kuchyňským koutem, koupelna a WC, 3.os. spí na rozkládacím gauči v obývacím pokoji) - příplatek je účtován na osobu (příplatek: 300 Kč)
  • 1/1 pokoj v apartmánu trilo, v omezeném množství, na ověření v CK (příplatek: 3500 Kč)