Alpy čtyř zemí

7 denní zájezd   Rakousko Rakousko Švýcarsko Švýcarsko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel ***       doprava: autobusem       strava: polopenze   


V tomto zájezdu budete mít možnost navštívit některé z nejatraktivnějších horských oblastí Rakouska, Německa, Švýcarska i Lichtenštejnska. Budete uchváceni malebnými horskými scenériemi- rozeklanými alpskými štíty s ledovci i krásnými průzračnými jezery.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Den věnovaný německým Alpám. Ráno příjezd do známého alpského střediska GARMISCHPARTENKIRCHEN, které leží pod nejvyšší horou Německa Zugspitze. Turistická vycházka soutěskou PARTNACHKLAMM. Procházka kolem jezera EIBSEE, při pěkném počasí mohou zájemci vyjet lanovkou na vrchol ZUGSPITZE (2 962 m). Pokračování do sedla FERNPASS (1 216 m) na východním okraji Lechtalských Alp, procházka kolem jezera FERSTEINSEE, které obkružuje hrad Sigmundsburg.
3. den: Den věnovaný oblasti západního výběžku rakouských Alp. Po snídani odjezd do oblasti masivu SILVRETTA. Výjezd mýtnou vysokohorskou silnicí k přehradnímu jezeru ve výšce 2 030 m na úpatí nejvyšší hory Vorarlberska - PIZ BUINU ( 3 312 m). Vycházka kolem jezera (cca 3 hod) nebo možnost výstupu k chatě WIESBADEN ve výšce 2 443 m podél romantického potoka.
4. den: Tento den se zaměříme na malebnou oblast ležící na švýcarském území. Po snídani odjezd do oblasti kantonu APPENZELL a výjezd lanovkou na jeden z nejznámějších vyhlídkových bodů Švýcarska - SÄNTIS 2 505 m, odkud za dobré viditelnosti dohlédnete do 6 zemí. Odpoledne odjezd do LICHTENŠTEJNSKÉHO KNÍŽECTVÍ a návštěva nejznámějšího horského střediska tohoto evropského ministátu - MALBUNU. Panoramatická vycházka nad obcí nebo možnost výjezdu lanovkou k rakouské hranici.
5. den: Výlet pod majestátní ledovcový masiv CHESAPLANA ležící na hranicích se Švýcarskem. Výjezd lanovkou k jezeru LÜNERSEE, které leží v úchvatné vysokohorské krajině ve výšce 1970 m. Procházka okolo jezera podél rozkvetlých luk a potoků vtékajících do jezera. Možnost krátkého výstupu na vyhlídku LÜNERKRINNE a do údolí s malými vodopády podél modravých vod potoka pod Gafalljoch, výhledy na velkolepé skalnaté vrcholy svírající Lünersee.
6. den: Výjezd lanovkou na GRÜNECK do výšky 1890 m., kde se nám otevře nádherné panorama na okolní vrcholy. Lehká túra úboční vyhlídkovou cestou k chatě LINDAUER HÜTTE, do samého srdce horské skupiny RÄTIKON. Překrásná dolina pod vrcholky Drei Türme a Drusenfluh. Malá alpská botanická zahrada, vysokohorská krajina plná květin a nádherných výhledů.
7. den: Po snídani odjezd na další výlet do oblasti SILVRETTY, turistika kolem WORMSKÝCH JEZER nad obcí SCHRUNS s krásnými výhledy do širokého okolí. Možnost výjezdu lanovkou na HOCHJOCH, odtud okružní cesta kolem několika jezer s návratem opět k lanovce. Pro náročnější možnost prodloužení trasy o výstup na ZAMANGSPITZE. Návrat do Prahy v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v ***hotelu (dvoulůžkové pokoje)
  • 5x polopenzi

Slevy:

  • Sleva 55+ (sleva: -300 Kč)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 250 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1800 Kč)