Novi Vinodolski - Apartmány hotelu Lišanj Apt5

8 denní zájezd   Chorvatsko Chorvatsko   

   ubytování: apartmán       doprava: vlastní       strava: polopenze   


Oblíbené přímořské letovisko, které bylo založeno již v římských dobách, je umístěno uprostřed Kvarnerského zálivu a Kvarnerské riviéry na úbočí Malé Kapele, naproti ostrovu Krk, cca 50 km jižně od Rijeky. Ve 14. stol. zde rod Frankopanů postavil hrad, známý zejména v souvislosti se sepsáním tzv. Vinodolského zákoníku, který nyní připomíná věž Kvadrac. Dále se zde nachází kostel sv. Filipa i Jakuba a také zbytky pavlánského kláštera. Turistická tradice, spojená mimo jiné s postavením místního koupaliště a staré části hotelu Lišanj, a která trvá již přes 120 let (od roku 1878), ho zařazuje mezi významná jadranská letoviska s moderními hotely, turistickými středisky, kempy, vilami a apartmány k pronájmu. Letovisko nabízí 22 km mořského pobřeží, pláží a promenád s obchody, kavárnami, restauracemi, muzeem, galerií, kulturními památníky, bankami a další nabídkou služeb. Široká je i nabídka denní i večerní zábavy a sportovního vyžití stejně jako zajímavé možnosti výletů do okolí (oblíbené jsou např. výlety do historického městečka Vrbnik na ostrově Krk, které je proslulé svojí specialitou, vínem žlahtinou, nebo lodní výlet do Crikvenice, kde rozhodně stojí za návštěvu akvárium, místní tržnice i promenáda s restauracemi). Díky upraveným plážím a průzračně čistému moři bylo vyznamenáno mezinárodním oceněním – tzv. Modrou vlajkou.

Organizátorem zájezdu je CK Janeta

Oblíbený hotel se skládá z původní lázeňské budovy a později přistavené novější části. Původní část je umístěna v udržovaném parku a kolem novější budovy jsou volně umístěna sportoviště – tenisové kurty, venkovní bazén, minigolf a pingpongové stoly, v přízemí se potom nachází vnitřní bazén. Doporučili bychom jej především rodinám s dětmi, zejména díky nabídce až 2 dětí zdarma a zvýhodnění dětí na přistýlce až do 18 let. Díky tomu je ubytování vhodné také pro skupiny (např. mateřské školy, soustředění, jazykové kurzy, sportovní pobyty, výuka tance, cvičení, atd.). Ideální pro děti či starší osoby je také vstup do vody, který je pozvolný, navíc je na dně částečně navezen písek.

Poloha: hotel se nachází cca 200 m od centra letoviska, kam je možné se během pár minut dostat po pěší zóně, podél které se nalézá mnoho obchůdků se suvenýry, restaurace, kavárny, zmrzlinárny apod., v centru se nachází také Konzum (smíšené zboží), drogerie, bankomat, lékárna, směnárny a banka, cca 15 min. chůze od hotelu je u přístavu Lidl a kousek od něj obchodní dům Plodine, cca 500 m od hotelu je k dispozici turistická ambulance (pohotovost se nachází v Crikvenici a nejbližší nemocnice v Rijece), naproti hotelu je možné posedět ve výborné pizzerii, která nabízí také chutné saláty a wi-fi připojení

Pláž: hotel leží přímo na břehu moře, kolem něhož se vine cca 2 km dlouhá promenáda, po celé délce je několik typů pláží - nejen betonové, ale také oblázkové a částečně i písečné, lehátka a slunečníky je možné zapůjčit za poplatek, dále je zde mnoho stánků s občerstvením, pečivem atd., lze také využít nabídky vodních sportů - vodní skútr, padák, nafukovací kruh, šlapadla, banán, na pláži je k dispozici placená sprcha (žetony zakoupíte ve stánku za drobný poplatek)

Vybavení: restaurace, aperitiv – bar s možností posezení na terase s krásným výhledem na moře, venkovní bazén s mořskou vodou a dětské brouzdaliště, vnitřní bazén (otevřen před a po sezoně), bar na pláži, kongresový sál vhodný pro školení, firemní akce a semináře, parkování je u hotelu zdarma, obchod se suvenýry, kadeřnictví, venkovní částečně krytá terasa vhodná na cvičení zumby, jógy, tanec, apod., terasa Vrtić s restaurací, kde je několikrát v týdnu pořádána „rybářská noc/chorvatský večer“ – hraje živá hudba a jsou podávány rybí a místní speciality

Za poplatek: wi-fi, finská sauna, masáže, tenisové kurty, multifunkční hřiště na beach volejbal, fotbal či basketbal, minigolf, stolní tenis (lze zapůjčit i vevnitř)

Apt 5 - prostorný apartmán pro 4-5 osob je umístěn ve 2. patře lázeňské části hotelu a skládá se ze 2 místností: ložnice s manželským lůžkem a 2. ložnice se 3 samostatnými lůžky, součástí jedné z místností je výklenek s kuchyňským koutem, samozřejmostí je vlastní sociální zařízení, apartmán má balkon s krásným výhledem na moře, ideální pro větší rodiny (2 dosp. osoby a 3 děti nebo 4 dosp. osoby)

Strava: polopenze formou bohatých švédských stolů, k snídani jsou nabízeny teplé i studené nápoje, cereálie, salámy, sýry, párky, jogurty, pečivo, marmelády atd., k večeři je vždy výběr z cca 4 hlavních jídel a čtyř příloh, většinou nechybí rybí speciality, maso, polévky, saláty, zelenina, ovoce a dezerty, hotel nabízí možnost dokoupení nápojů k večeři za 2,5 Eur/osoba a den (platba na místě), nápoje k večeři je možné zakoupit kdykoli v době pobytu, musí to ale být až do konce pobytu a zároveň je nutné, aby si tuto službu zakoupily všechny osoby na pokoji (děti do 6 let mají nápoje zdarma), v ceně je zahrnuta neomezená konzumace červeného a bílého vína, piva, vody, džusů, příp. ledového čaje


Cena obsahuje:

  • 7x ubytování v apartmánu pro 4-5 osob ve 2.patře lázeňské části hotelu
  • 7x polopenzi
  • služby delegáta
  • pobytovou taxu
  • lednici

Slevy:

  • 1. a 2. dítě do 5,99 let na přistýlce - zdarma
  • 1. dítě do 11,99 let na přistýlce - zdarma
  • 2. dítě do 11,99 let na přistýlce - info v CK
  • 1. a 2. dítě do 17,99 let na přistýlce - info v CK
  • 3. a 4. dospělá osoba na přistýlce - info v CK

Fakultativně:

  • Doprava autobusem - 2 090 Kč / os.
  • Pojištění léč. výloh a storna - 218 Kč / dosp. os. do 69 let / 10 dní
  • Pojištění léč. výloh a storna - 109 Kč / dítě do 15 let / 10 dní
  • Pojištění léč. výloh a storna - 436 Kč / dosp. os. nad 70 let / 10 dní
  • Plná penze - 990 Kč / os.
  • Výhled na moře - 690 Kč / apartmán / týden