Berlín a slavnost světel

3 denní zájezd   Německo Německo    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Poznejte německou metropoli Berlín v její skutečně nevšední podobě! Každý říjen se Berlín na týden promění večer v pohádkové město s budovami i celými ulicemi osvětlenými jasnými a barevnými světly.

CK si vyhrazuje právo záměn jednotlivých objektů programu. Kupole Říšského sněmu může být uzavřena kvůli aktuálnímu provozu instituce, bývá do ní pouštěno omezené množství návštěvníků a hromadné rezervace někdy bývají zamítnuty. Prosím, uveďte zájem na přihlášce.


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hod. BERLÍN (UNESCO), CHARLOTTENBURG, zámek pruských králů, třída Kurfürstendamm, Kaiser-Wilhelm Gedächtniskirche, Vítězný sloup, Braniborská brána, Potsdamer Platz a rozsáhlá nová výstavba (Sony Center), Berlínská zeď, bývalý hraniční přechod Checkpoint Charlie s Muzeem útěků aj. Po setmění se město rozzáří barevnými světly v rámci Festivalu světel Festival of Lights – fantastická podívaná na barevně nasvícené město.
2. den: BERLÍN , Říšský sněm (nutná rezervace), historický střed Berlína a Muzejní ostrov, moderní architektura Hauptbahnhof, třídy Unter den Linden a Friedrichstrasse, Opera, katedrála sv. Hedviky, Francouzský kostel, Humboldtova univerzita, dóm (hroby králů, z kupole výhled na město), Alexanderplatz s televizní věží (365 m), Červená radnice, dále muzea na Muzejním ostrově. Variantně projížďka lodí po Sprévě. Večer Festival světel – fantastická podívaná na barevně nasvícené město, bohaté doprovodné programy, účast pozdě do noci, možnost večerní prohlídky osvětleného Berlína v turistických busech (500 Kč, nutná rezervace).
3. den: Babí léto v Postupimských parcích : cestou zastávka ve Vědeckém parku Alberta Eisteina u observatoře Einsteinova věž. POSTUPIM (POSTDAM ), hl. m. spolkové země Braniborsko ), Sanssouci, Neues Palais, Neue Kammern. Procházka rozlehlým barevným parkem s pavilóny, fontánami a sochami (Čínský pavilón, Římské lázně, zámek Charlottenhof, Cecillienhof). Fakult. MHD prohlídka centra města POSTUPIM (Braniborská brána, chrám sv. Mikuláše, radnice, holandská čtvrť („Malý Amsterdam“), ruská čtvrť Alexandrowka, česká čtvrť Nowawes. Variantně individuální návštěva BERLÍNA vlakem S-Bahn a tramvají. Návrat do ČR do půlnoci.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 2x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje)
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • pobytové taxy, plavbu lodi a vstupné (cca 70 Euro)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 110 Kč)
  • 2x snídaně (příplatek: 460 Kč)
  • záloha za rezervaci prohlídky osvětleného Berlína v autobuse - 2 hodiny (příplatek: 690 Kč)
  • rezervace Reichstagu (nutno uvést již při přihlášení, pozdější změny většinou nejsou možné, k rezervaci je nutné uvést číslo cestovního dokladu) (příplatek: 100 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 1800 Kč)