Bavorsko - velký okruh

5 denní zájezd   Německo Německo    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Bavorsko je neskutečně atraktivní turistickou oblastí. Jak příroda, tak historie byla k tomuto území velice vstřícná. Od alpských štítů přes příjemnou pahorkatinu středního Bavorska až po malebnou krajinu Franckého Švýcarska, řada paláců, hradů, katedrál, kostelíků aj.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. REGENSBURG (UNESCO) – významné historické město s řadou spojení na českou historii. Dóm je jednou z nejvýznamnějších gotických památek v Bavorsku , malebné centrum s řadou gotických i renesančních domů a kostelů. Památník významných „osobností německého jazyka“ WALHALLA – monumentální stavba nad Dunajem. Zastávka v hlavním městě dolního Bavorska LANDSHUT – příjemné historické centrum, kostel sv. Martina s nejvyšší cihlovou věží na světě.
2. den: Prohlídka bavorské metropole MNICHOVA . Zastávka u velkolepého olympijského stadionu z roku 1972, mimořádné dílo světové moderní architektury. Staré město s Mariánským náměstím a Novou radnicí, chrám Panny Marie, řada kostelů různých slohů. Návštěva některého z vyhlášených muzeí či galerií nebo letní rezidence bavorských vládců NYMPHENBURGU.
3. den: Nejvýznamnější alpské středisko pod nejvyšší německou horou Zugspitze (2 962 m) GARMISCH-PARTENKIRCHEN , centrum s bohatě malovanými štíty, zastávka u jezera EIBSEE. Monumentální barokní klášter ETTAL uprostřed zalesněných kopců, perla bavorského rokoka kostel WIES (UNESCO). AUGSBURG – hlavní město historické země Švábsko pojmenované po římském císaři Augustovi, Náměstí Rathausplatz s řadou architektonicky cenných domů, katedrála s bohatým zařízením, jedinečné Fuggerei.
4. den: Průjezd po tzv. NĚMECKÉ ROMANTICKÉ CESTĚ, která je pro své přírodní zajímavosti, řadu zámků a hradů a jedinečný sled historických měst a městeček jednou z nejoblíbenějších turistických tras v Německu. Půvabné městečko DINKELSBÜHL se čtyřmi branami, velkolepými kupeckými domy a krásným kostelem sv.Jiří. Dokonale zachovalé středověké město s úzkými uličkami ROTHENBURG. Částečně průchozí hradby s řadou bran, mohutný kostel sv.Jakuba, místní orloj.
5. den: Biskupské město BAMBERG (UNESCO) s nádherně zachovalým historickým jádrem, které leží mezi rameny řeky Regnitz. Radnice na ostrůvku v řece, historicky i architektonicky významná katedrála sv. Jiří a sv. Petra, řada kostelů, paláců a fotogenických zákoutí. Průjezd chráněnou oblastí FRANCKÉHO ŠVÝCARSKA, zastávka u poutní baziliky GÖSSWEINSTEIN. BAYREUTH – město kde žil a pracoval Richard Wagner. Historické centrum se Starým a Novým zámkem, Wagnerova vila, Festivalová hala. Návrat do Prahy v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 4x ubytování (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 150 Kč)
  • 4x snídaně (příplatek: 800 Kč)