Rakouské Alpy - Hochkönig s kartou

5 denní zájezd   Rakousko Rakousko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


- lanovky a koupaliště v ceně

Pohodový zájezd s lehkou pěší turistikou Vás zavede pod mohutné masivy Hochkönig i Dachstein. Zájezd Vám zpříjemní slevová karta, díky níž máte lanovky a koupaliště zdarma.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. Zastávka v SOLNÉ KOMOŘE. Výlet pod masiv velkolepého DACHSTEINU kolem jezer VORDERER a HINTERER GOSAUSEE, kde z vod jezera vyrůstá ohromný, ledovcem pokrytý DACHSTEIN. Cestou na ubytování procházka v soutěsce LAMMERKLAMM a návštěva vodopádu GOLLING.
2. den: Městečko DIENTEN AM HOCHKÖNIG ležící v překrásné dolině na stejnojmenném potoku. Výjezd lanovkou k chatě GAHÜHELHÜTTE. Vyhlídková cesta k vrcholu GRINNBERG s pěknými výhledy na okolní údolí a vrcholy až k masivu Hochkönig.
3. den: Z městečka MÜHLBACH lanovkou na KARBACHALM. Působivé výhledy na ohromný skalní masiv Hochkönig. Výlet na vyhlídkové vrcholy SCHNEEBERG a SCHNEEBERGKREUZ. Zpět Mülbachu lanovkou nebo je možné sejít turistickou cestou podél vrchu BRENNERKÖPFL.
4. den: MARIA ALM – osada malebně položená na zelených loukách pod skalisky Hochkönigu. Lanovkou na THORAUALM. Vyhlídkovou cestou na SCHREINERALM a vrchol LANGEGG. Pro zdatnější možnost pokračovat cestou Rupertiweg na vrchol HUNDSTEIN nad jezerem Hundsteisee s panoramatickými rozhledy po celé oblasti od Zell am See až po Hochkönig.
5. den: Výjezd autobusem k chatě ARTHURHAUS 1502m přímo pod jižní stěnu monumentálního Hochkönigu. Pěší vyhlídková panoramatickou cestou na MITTERFELD ALM. Odpoledne návštěva impozantního středověkého hradu HOHENWERFEN. Příjezd do Prahy v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • 4x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 4x polopenzi
  • kartu Hochkönig (zdarma lanovky a koupaliště)
  • Pořadí výletů a navštívených míst bude přizpůsobeno aktuálnímu jízdnímu řádu lanovek.