Čarokrásné Dolomity

7 denní zájezd   Itálie Itálie    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel ***       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Dolomity je úchvatné vápencové pohoří, které si každý milovník přírody, turistiky i fotografování okamžitě zamiluje a rád se tam vrací. Tento zájezd Vás zavede do podmanivých míst, kde skalní štíty vybíhají nad rozkvetlé louky nebo svírají nádherná údolí. Pro zpříjemnění zájezdu budete ubytováni v pěkném tříhvězdičkovém hotelu, který Vám nabízí relaxaci po túrách v krytém bazénu.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Z PASSO VALPAROLA k chatě CAPANNA ALPINA. Odtud pohodový výlet do úchvatného údolí VALLONE DI LAGAZUOI, které se zařezává pod ohromná skaliska Dolomit. Kolem chaty RIF.SCOTONI s impozantními pohledy na skalní kulisy masivu Cunturines. Podél pěkné dřevěné kapličky do oblasti kosodřeviny a skal až k jezeru LAGO DI LAGAZUOI. Pěkné místo na odpočinek s úžasnou kulisou Dolomit. Dojezd na ubytování.
3. den: Výlet z PASSO FALZAREGO cestou pod úchvatným masivem LE TOFANE. Projdeme v těsné blízkosti mohutné hory Tofana di Roses a pokračujeme k chatě RIF.DIBONA a dále pod rozeklanými vrcholy k chatě RIF.DRUSCIE. Otevře se nám pohled na malebné údolí Cortiny d´Ampezzo a protější velikány Gruppo d´Cristallo. Na závěr nás cesta dovede do CORTINY dD´AMPEZZO.
4. den: Přejezd na PASSO GIAU, ze kterého se otevírají ohromující pohledy na rozeklané vrcholky Dolomit. Výlet přes COL PIOMBIN podél jezírka LAGO DELLE BASTE k fascinující vyhlídce na BECCO DI MEZZODI. Pokračujeme k malebnému jezírku LAGO FEDERA nabízející úžasné přírodní scenérie a dále k chatě RIF.CRODA. Poté sestup po dolomitských loukách k Ponte di Rucurto.
5. den: Horské městečko ALLEGHE ležící na břehu stejnojmenného jezera. Lanovkou na plošinu PIAN DI PEZZE. Výlet pod vrchol M. CIVETTA 3220m. Cestou přes sedlo FORCELLA 1816m odkud se naskýtá fascinující pohled na mohutný skalní masiv M.Pelmo 3 168m. Dále k chatě RIF. COLDAI a sedlu Coldai. Za ním cesta pokračuje podél jezera LAGO COLDAI na malé sedlo NEGRO 2248m. kde se již nacházíme pod stěnou velikánu Civetta. Cesta zpět lanovce, kde opět můžeme obdivovat masiv M. Pelmo po pravé straně a vrchol M. Coldai po levé.
6. den: Výlet ze sedla PASSO PORDOI k RIF. FREDAROLA a odtud panoramatickou cestou VIALE DEL PANORAMA. Z této cesty se naskýtají úžasné pohledy na zasněžený vrchol Marmolady, nejvyšší vrchol Dolomit. Sestup k jezeru FEDAIA. Zájemci mohou při pěkném počasí vyjet lanovkou ze sedla PORDOI na SASS PORDOI do výšky 2952m, kde se naskýtá jedinečný výhled na Marmoladu a další třítisícovky.
7. den: Výlet do oblast Lincenerských Dolomit. Výjezd lanovkou z města LIENZ na jedinečný vyhlídkový vrchol ZETTERSFELD. Panoramatické výhledy na horký masiv LIENZER DOLOMITEN a údolí Oberdrautal, ve kterém se třpytí řeka Dráva. Vycházka podél horských chat na vyhlídková místa hřebenu Zettersfeld. Příjezd do Čech v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • 5x ubytování v hotelu*** s bazénem (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi