Švýcarské Alpy, italské Alpy a Lago di Como

8 denní zájezd   Itálie Itálie    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel ***       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Podél Innu k Engadinu


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Výjezd lanovkou z městečka CELERINA na MARGUNS (2278m). Výlet na vyhlídku CORVIGLIA (2486m). Okouzlující výhledy na ST.MORITZ, jezero St.Moritzer See a protilehlé vrcholy. Přes ALPINAHÜTTE pod třítisícovým vrcholem PIZ.NAIR k jezeru SUVRETTA a na Pass Suvretta.
3. den: Výstup do MADESIMA (lze zkrátit místní dopravou). Výlet přes LA CROCE na hřeben Andossi s pěknými výhledy na údolí. Kratší varianta přes Gasone do údolí potoka Scalcoggia a na louky nad Madesimem. Možnost příjemné relaxace. Delší varianta k jezeru ANDOSSI, Výhledy na jezero Lago Spiuga a na hřebeny hor tvořící hranici mezi Itálií a Švýcarskem. Dále k jezeru EMET a chatě GIOVANI BERTACCHI. Dolinou říčky Scalcoggia zpět.
4. den: Výlet ze sedla MALOJA do doliny Val Forno k jezeru LAGO DA CAVLOC a též na vyhlídkový bod Gletschermühlen, odkud se naskýtají rozhledy do hlubokého údolí Val Bregaglia. Zdatnější mohou vystoupit ze sedla Maloja k pramenům Innu, jezeru LAGO DA LUNGHIN. Zastávka u ohromného vodopádu CASCATE DELL ACQUA FRAGIA. Podvečerní zastávka v městečku CHIAVENNA, jehož centrem protéká divoká řeka a vytváří dramatická zákoutí, když omývá skaliska, na nichž stojí původní zástavba. Pěkná pěší zóna, Dóm, výhledy na hrad nad městem.
5. den: Výlet z CAMPODOLCINA do MADESIMA (lze zkrátit místní dopravou). Horské středisko, příjemné centrum s malou pěší zónou. Za pomoci lanovky nebo pěšky k LAGO AZZZURO. Přes nádherné louky a vyhlídky na horské hřebeny přes MOTTA do Campodolcina. Lze též použít místní dopravu do Madesima a za pomoci lanovky přejít do oblasti Laga Azzuro a Motta di Sopra. Odtut úboční cestou k jezeru LAGO DI ANGELOGA , podél říčky Rabbiosa do osady FRACISCIO a silničkou do Campodolcina.
6. den: LAGO DI COMO – jezero fjordovitého typu, které se hluboko zařezává do okolních hor s krásnými scenériemi a rozeklanými úbočími hor. Malebné městečko BELLAGIO na ostrohu, kde se setkávají obě ramena jezera. Láká turisty svojí malebností a z pobřežní promenády poskytuje nezapomenutelné výhledy na okolní hory vystupující z jezera. Městečko VARENNA, kde najdeme křivolaké uličky, katedrálu a malebné nábřeží plné květin a možnosti posezení. Městečka jsou propojena trajekty (platí se na místě), z jejichž paluby jsou okouzlující pohledy na jezero a okolní krajinu.
7. den: Výjezd lanovkou od městečka Sils na FURTSCHELLAS (2313m). Nádherné vyhlídky do údolí na soustavu jezer, které se táhnou jako azurový náhrdelník od St.Moritz až po sedlo Maloja. Vyhlídková okružní cesta šesti jezer WASERWEG vedoucí podél jezírek Cristal, Magnetit, Malachit a dalších. Odjezd do ČR.
8. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • 5x ubytování v hotelu*** (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi