Srdce Dolomit IV - Val Gardena, Madonna, Sciliar

8 denní zájezd   Itálie Itálie    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   



Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Výlet do vyhlášeného údolí VAL GARDENA na pěší túru, kde se při použití lanovky naskytnou krásné výhledy i bez větší fyzické námahy. Výjezd lanovkou z horského střediska ST. ULRICH až do výšky 2123 m, odkud cesta vede přes rozkvetlé louky a pastviny s výhledy na Sellu, Marmoladu k chatě AUSSERRASCHÖTZER. Výstup na AUSSERRACHÖTZ (2281 m), ze kterého se naskýtá neopakovatelné panorama na západní Dolomity, Brentu, Adamello, Presanellu i Ortler. Túru je možné si prodloužit putováním k chatě BROGLESHÜTTE.
3. den: Výlet do oblasti SEISER ALM (ALPE DI SIUSI), kde skalnaté štíty hor přímo vystupují ze zelených pastvin. Výlet ze střediska COMPATSCH (kam se vyjede busem či lanovkou ze Seisu) k tajuplné hoře SCHLERN (SCILIAR), která vévodí obrovskou skalní masou údolí EISACKTAL. Výlet krásnou přírodou na chatu SCHLERNHAUS, odkud se naskýtají nádherné výhledy na skalní štíty skupiny ROSENGARTEN. Nejzdatnější mohou vystoupit na vrcholek PETZ.
4. den: Výlet z horského střediska MADONA DI CAMPIGLIO na vyhlídkový vrchol MONTE SPINALE a dále k jezeru LAGO SPINALE. Cesta vede pod ohromné skalní věže skupiny Brenta a přes údolí se naskýtají nádherné výhledy na hory skupiny Presanela. Při využití lanovky na Rif.G.Graffer al Groste se na sedle PASSO GROSTE přiblížíme ještě blíže na dosah velikánům skupiny BRENTA. Odtud cesta podél Lago Spinale na Monte Spinale s neustálými krásnými výhledy.
5. den: Výlet do nejjižnějšího výběžku SARNTALSKÝCH ALP na tzv. vyhlídkový balkón na Dolomity. Oblíbené výletní místo obyvatel Bolzana. Výlet lanovkou a horským vláčkem do obce Klobenstein (Collalbo). Cesta přes zajímavé vyhlídky na vrcholky západních Dolomit ke světově známé atrakci, mohylám - PYRAMIDY DI TERRA (také zvané Zemní pyramidy). BOLZANO – prohlídka historického centra ležícího na soutoku řek. Ve městě najdeme pěkné měšťanské domy, náměstí a kostely. V muzeu lze shlédnout ledového muže Ötziho.
6. den: Horské středisko OBERREGEN ležící pod vrcholky skupiny LATEMAR. Výjezd lanovkou do oblasti Oberholz. Vyhlídková cesta pod skalní věže a drsné skály Latemaru. Na západ lze dohlédnout na zasněžené velikány skupiny Ortler. Zdatnější mohou dojít cestou pod Cima di Valsorda až do nitra Latemaru k chatě TORRE DI PISA.
7. den: Výlet do národního parku NATURPARK PUEZ – GEISLER (PUEZ – ODLE). Z městečka ST. CHRISTINA je lanovkou dostupný COL RAISER ve výšce 2106 m pod třítisícovými velikány skupiny Delle Odle. Odtud výlet na vrchol SECEDA (2518 m), kde se otevírají překrásné výhledy na protilehlé vrcholky skupin Langkofel, Rosengarten i Sciliar. Večer odjezd do Čech.
8. den: Návrat do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • pojištění léčebných výloh a storna
  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi