Provence lodí, na kole i pěšky

10 denní zájezd   Francie Francie    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: mobilhome       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Pojeďte s námi objevovat kouzlo Provence, kraje světla a vůní, rozmanité krajiny bohaté na historické i umělecké památky. Nechte se okouzlit úžasnými přírodními scenériemi - hlubokými kaňony, úzkými soutěskami, rozeklanými vápencovými pohořími, bizarními skalnatými útvary i divokou krásou přírodní rezervace Camargue a to vše na vypůjčených kolech, pěšky nebo na kanoích. Ochutnáte místní vyhlášené víno i světově proslulou provensálskou kuchyni. Dýchne na vás kouzlo středověkých městeček i římských památek. Odpočinete si u moře, načerpáte energii a plně vychutnáte atmosféru prosluněné krajiny plné vůně koření, polí slunečnic i levandule, vinic i olivových hájů.

Ubytování je v jednoduchých mobilhomech v klidném, částečně stinném kempu na okraji městečka Saintes Maries de la Mer, asi 150 - 200 m od pláže s přímým vstupem zadní brankou. Mobilhome tvoří dvě, výjimečně tři navzájem oddělené místnosti se dvěma lůžky, uprostřed kuchyňka se stolem, rohovou lavicí a židlemi, lednice, plynový sporák, mikrovlnka, zvlášť WC, malá koupelna s umyvadlem a sprchou. Venku je krytá terasa s posezením. V kempu je k dispozici malý obchod, bar, 2 bazény pro dospělé, jeden pro děti.


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR do Francie.
2. den: Ráno zastávka v soutěsce řeky ARDECHE - vstupní bány do Provence - u skalního oblouku LE PONT D’ARC dále sjíždění do romantického kaňonu řeky ARDÉCHE s nevšedními přírodními útvary a vápencovými skalními stěnami, které dosahují výšky až 200 m. Pohodovou trasu v délce cca 24 km sjíždíme na kanoích, trvá 6-7 hod. včetně koupání a odpočinku. Variantně přejezd po panoramatické silnici s výhledy podél kaňonu a pěšky do středověkého městečka Aigueze na protějším břehu řeky, spojené s ochutnávkou vína a koupáním. V pozdním odpoledni přejezd na ubytování k moři.
3. den: Seznámení s městečkem LES SAINTES MARIES DE LA MER a jeho pamětihodnostmi, koupání a pobyt u moře. Poté si prohlédneme bývalé hlavní město římské provincie ARLES, zejména arénu, kde se pořádají ještě dnes býčí zápasy, římské divadlo a klášterní komplex ST. TROPHIME. Večer návrat do kempu.
4. den: Přejezd autobusem, od galořímských památek GLANUM výlet na kolech do vápencového pohoří LES ALPILLES, krajiny, která připomene filmy Karla Maye. Navštívíme městečko SAINT RÉMY. Cyklistický výlet končí u Daudetova mlýna. Na zpáteční cestě se zastavíme ve středověkém městečku na skále, obehnaném hradbami, LES BAUX DE PROVENCE - jedna z nejnavštěvovanějších památek Francie. Návrat do kempu.
5. den: Ráno přejezd do NP LUBERON, procházka cedrovým lesem. Pokračujeme do malebného městečka ROUSSILLON, které je vybudované na výběžku okrových skal a nese označení jedné z nejkrásnějších vesnic Francie. Projdeme se i mezi úchvatnými skalními útvary hrajícími všemi odstíny červené a žluté. Dále pokračujeme autobusem do jednoho z nejhezčích kamenných městeček v okolí, LACOSTE. Přejdeme kolem Gordes, nejfotografovanější městečko v Provence . Návrat do kempu pozdě večer.
6. den: Koupání, pobyt u moře, odpoledne zastávka na ochutnávce vína, navštívíme opevněné městečko AIGUES - MORTES, procházka po hradbách a možnost individuální ochutnávky místních specialit v jedné z hospůdek.
7. den: Výlet do jednoho z nejkrásnějších a nejvýznamnějších měst v Provence - AVIGNONU a okolí - dopoledne sjezd řeky GARDON v délce 8 km spojený s koupáním, prohlídka unikátní stavby zachovalého třípatrového římského akvaduktu PONT DU GARD, zapsaného na seznamu památek UNESCO. Odpoledne navštívíme opevněný AVIGNON , možnost prohlídky papežského paláce, torza slavného mostu ST. BÉNÉZET a na skalní vyhlídku.
8. den: Přejezd do oblasti LES CALANQUES do městečka CASSIS, pěší výlet okolo tří zálivů s bílými rozeklanými útesy, prudce spadajícími do tyrkysového moře, které představují skutečnou perlu přírody. Možnost koupání ve druhém zálivu. Prohlídka městečka obklopeného vinicemi, s domy na svazích klesajícími k bývalému přístavu lovců korálů, které si zachovalo svou půvabnou atmosféru.
9. den: Půldenní cykloturistika v deltě RHONY, známé přírodní rezervaci CAMARGUE , kde je možno vidět volně se pasoucí koně, černé býky, skutečné kovboje, růžové plameňáky i další vzácné ptactvo. Střídá se neobdělaná půda s mokřady, lužními lesy, bažinami a lagunami. Krajina místy připomíná i divoký západ. V podvečer odjezd směr ČR.
10. den: Návrat do ČR.

Cena obsahuje:

  • dopravu klimatizovaným autobusem
  • 7x ubytování v mobilhomech s možností vaření (dvoulůžkové ložnice, podrobný popis níže a v propozicích k zájezdu)
  • půjčovné kol, lodí
  • ochutnávka vína
  • vedoucí zájezdu

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 330 Kč)
  • 6x česká polopenze (začíná 3. den snídaní a končí 8. den večeří) (příplatek: 1980 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 4900 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Provence zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Provence, kde navštívíte romantická místa jako jsou Avignon, Arles, Nimes, Pont du Gard aj.

více