Kaňony a ostrovy jihu Francie a Médievales

8 denní zájezd   Francie Francie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Rozeklané útesy, horské vesničky „na bidýlku“, hluboké kaňony a romantické ostrovy jižní Francie inspirovaly nejednoho malíře (Picasso, Chagall, Matisse, Renoir…). Budete se toulat v místech, kde tvořili a která jsou dnes sídlem jejich galerií. Kouzlo krajiny a nádherné pláže si vás získají navždy. Milovníky historie nadchne slavnost Médievales a gurmáni si přijdou na své při ochutnávkách vína, čokolád a provensálských specialit a všichni dohromady nepohrdnou koupáním na nesčetných plážích.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den: MENTON, ranní zastávka na Promenade du Soleil, pevnost ze 17.stol., staré město, mondénní i starobylé NICE, Chagallovo muzeum, historické centrum, katedrála, galerie, hradní návrší s vodopádem, koupání a odpočinek na pláži, ubytování u Nice.
3. den: GRASSE - město parfémů, katedrála, exkurze do parfumérky Fragonard, GOURDON - městečko „orlí hnízdo“, výhledy na divoký kaňon řeky Loup, turistická stezka „Cesta ráje“, místní speciality čokoládových bonbónů Florian, ochutnávka zavařenin, horská vesnička TOURRETES-SUR-LOUP, Matissova kaple ve Vence, podvečerní umělecké městečko ST-PAUL-DE-VENCE s řadou ateliérů, fakultativně večeře.
4. den: ANTIBES - přístav, hrad Grimaldiů, provensálská tržnice, květinové uličky, Vaubanova pevnost, ochutnávka speciality „socca“, Picassovo muzeum, variant. koupání pod hradem, Val Lauris, vesnice keramiky, Picassova kaple a muzeum, lodí na ostrovy Iles de Lérins, (v pevnosti Sainte-Marguerite byl v 17. stol. uvězněn muž se železnou maskou), koupání na skalnatých plážičkách, večerní CANNES - centrum Azurového pobřeží, staré město Le Suquet s vyhlídkou a troskami starého opevněného opatství.
5. den: Podél pohoří Estérel, červené Matissovy skály, cesta na GRAND CANYON DU VERDON, vyhlídky, koupání v jezeře Ste-Croix, možnost půjčení loděk a šlapadel.
6. den: Městečko CASSIS - vápencové bílé útesy a „fjordy“ calanques, variantně turistika v přírodním parku a koupání nebo lodí podél Calanques, TOULON - tradiční trh, lanovkou na horu Mont Faron, fakult. večeře s vínem, možnost večerní prohlídky městečka BRIGNOLES, úžasná atmosféra slavnosti Médievales s historickými kroji a hudbou.
7. den: Fakult. výlet na ostrov PORQUEROLLES v souostroví Zlatých ostrovů, jeden z nejmalebnějších ostrovů Středomoří, mlýn a pevnost (Tour Fondue), odpočinek na plážích, koupání, event. turistika nebo cykloturistika po ostrově, večer odjezd.
8. den: Návrat do ČR odpoledne.

Cena obsahuje:

  • pojištění léčebných výloh a storna
  • dopravu autobusem
  • 5x ubytování v hotelu
  • průvodce

Fakultativně:

  • 5x snídaně – 850 Kč
  • 1x večeře – 600 Kč
  • 1x večeře s vínem – 650 Kč
  • lodní výlet na Porquerolles – 600 Kč