Černá Hora s návštěvou kaňonu Tara a NP Durmitor + Albánie

11 denní zájezd   Černá Hora Černá Hora    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Černá hora, malá svou rozlohou, patří rozmanitostí svého území zcela jistě mezi nejzajímavější země Evropy. Horké pláže přímořských oblastí na jihu střídají zalesněné kopce a strmé skalní svahy na severu. Nechybí zde hluboké kaňony, rokliny, zurčící potůčky ani horská jezera. Do takto uspořádané krajiny jsou velice citlivě zasazeny venkovské kostely, kláštery a jiná černohorská architektura.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
130-01 5.9. - 15.9.2024 16 990 Kč 16 290 Kč Odjezd též Příbram - Dubenec, Písek, České Budějovice. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v dopoledních hodinách.
2. den: Příjezd do NP DURMITOR (UNESCO) – vysokohorské krasové vápencové pohoří, které patří k nejzajímavějším v Evropě. Procházka kolem malebného ČERNÉHO JEZERA, na jehož jižní straně se zdvíhají vysoké vrcholy. Možnost prodloužení túry až na rozmezí vrstvy jehličnatých lesů a kosodřeviny, ze kterého jsou již vrcholy masivu Durmitoru jako „na dlani“. Nocleh.
3. den: Vnitrozemím Černé Hory až na pobřeží. Průjezd divokým vnitrozemím (vysoké hory, kaňony) do Durmitoru. Vrcholem cesty je průjezd KAŇONEM ŘEKY TARA, který je nejhlubším v Evropě. Strmé skály kaňonu se zde vypínají nad modrozelenou vodou řeky Tary. Krátká túra v NP BIOGRADSKÁ GORA kolem stejnojmenného jezera, kde okolní hluboký prales přispívá k tajuplnosti místa. Návštěva kláštera MORAČA, jedné z nejdůležitějších středověkých památek země.
4. den: Pobyt u moře.
5. den: Brzy ráno odjezd do NP LOVČEN, jehož strmé vápencové svahy spadají do Boky Kotorské a k černohorskému pobřeží. Výstup k symbolu černo¬horské nezávislosti - NJEGOŠOVU MAUZOLEU, odkud se naskýtá nádherný výhled. Návštěva prvního hlavního města CETINJE (Cetinjský klášter, Etnografické muzeum aj.), které leží na krasové náhorní plošině.
6. den: Výlet do BOKY KOTORSKÉ, jedno z nejkrásnějších míst na pobřeží, záliv podobající se skandinávským fjordům zařezávající se do strmých svahů pohoří Orjen a Lovčen. Prohlídka historického města KOTOR - nejzachovalejší středověké město v Černé Hoře, které je zapsáno do Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Prohlídka centra městečka BUDVA - starobylé město se spletí úzkých a křivolakých uliček, průchodů a malých náměstí. Koupání na pláži v BEČIČI , která získala „modrou vlajku“.
7. den: SKADARSKÉ JEZERO - nejkrásnější balkánské jezero, domov mnoha vzácných ryb i ptáků. Projížďka lodí kolem ostrůvků na jezeře. Návštěva „města duchů“ STARÝ BAR.
8. den: Výlet do „zapomenuté“ země Evropy ALBÁNIE. Návštěva města SHKODRA.
9. den: Pobyt u moře.
10. den: DUBROVNÍK (UNESCO) – kouzelné, středověce působící staré město, které se rozkládá na úpatí strmého skalního masivu, ze tří stran omývané mořem, obklopené mohutnými hradbami. Staré město je doslova architektonickým muzeem. Fakult. možnost výletu lodí na ostrov LOKRUM. Večer odjezd do ČR.
11. den: Návrat do Čech v odpoledních hodinách.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • 8x ubytování (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 8x polopenze
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 495 Kč)
  • 1/1 pokoj - výjimečně, na vyžádání v CK (příplatek: 4000 Kč)
  • samostatně cestující osoby se zájmem o doobsazení budeme kontaktovat.