UNESCO památky Polska

4 denní zájezd   Polsko Polsko    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Do našich zájezdů zařazujeme stále více kulturních památek a přírodních krás, které jsou zapsány na seznamu UNESCO. Navíc jsme se rozhodli zařadit nový program speciálně za poznáváním památek UNESCO u našeho nejbližšího severního souseda – Polska.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
404-01 15.5. - 18.5.2024 7 990 Kč Nástup též Pardubice, Hradec Králové. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. Návštěva dřevěného evangelického chrámu Míru s jedinečnou barokní výzdobou v JAWORU nebo podobného kostela ve Swidnici, které jsou jedinými památkami tohoto typu na světě. Kostely byly postaveny v polovině 17. stol. a dnes jsou zapsány na seznamu UNESCO. Zastávka na foto exteriérů malebného zámku KSIĄŻ. Dále WROCLAW – jedno z nejkrásnějších polských měst ležící na Odře, někdy je nazýváno Městem sta mostů, krásné staré město s radnicí, měšťanskými domky Jeníček a Mařenka, monumentálním kostelem sv. Alžběty, Tumským ostrovem s katedrálou. Nejslavnějším dílem vratislavského modernismu je Lidová hala z l. 1912-1913 a je zapsána na seznamu UNESCO.
2. den: Unikátní solný důl WIELICZKA UNESCO) – slaná jezírka, přírodní jeskyně, technické důlní zařízení, katedrála ze soli. V dole je celkem asi 300 km chodeb sestupujících do hloubky až 327 metrů. KALWARIA ZEBRZYDOWSKA (UNESCO) – jedna z hlavních polských poutních oblastí a jedna z nejkrásnějších kalvárií v Evropě, celkem se zde nachází na 42 staveb, vzorem pro výstavbu se stala kalvárie v Jeruzalémě.
3. den: Prohlídka KRAKOVA (UNESCO) – královský hrad Wawel, katedrála – místo korunovace polských králů, Rynek, cihlová gotická Mariánská bazilika, Collegium Maius-nejstarší část univerzity, tržnice Sukiennice, návštěva židovské čtvrti KAZIMIERZ.
4. den: OJCÓWSKÝ NÁRODNÍ PARK - ač rozlohou skromný, zdejší přírodní úkazy patří na špičku polského přírodního bohatství. Vápencová skaliska se středověkými strážními hrady dnes propojuje tzv. Stezka orlích hnízd. Zámek PIESKOWA SKALA – z nedobytného hradu se v 16. stol, změnil na renesanční zámek, pěší procházka k útvaru HERKULŮV KYJ - jedna z nejkrásnějších ukázek krasové činnosti. HRAD OJCÓW - malebné zbytky hradu, chránícího kdysi Polsko před nájezdy z Čech. Příjezd do Prahy ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 3x snídani

Cena neobsahuje:

  • Rezervace (nutno závazně rezervovat při přihlášení) vstupu solný důl Wieliczka, platba na místě průvodci v Eurech:
  • Dospělý - 30 Euro
  • Zlevněné vstupné: děti 4-19, studenti do 26 let s ISIC, senioři 65+ - 25 Euro

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)
  • 1/1 (příplatek: 2000 Kč)