Velký okruh Skotskem s návštěvou ostrova Skye

12 denní zájezd   Velká Británie Velká Británie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: karavany       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Skotsko je pro mnoho lidí pořád ještě zemí, o níž kolují vtipy - jejich hlavními tématy jsou údajná lakota tamních obyvatel a muži v sukních. Dalšími oblíbenými náměty o Skotsku jsou dudy a whisky. A vy máte jedinečnou možnost během 12-denního zájezdu do Skotska a na ostrov Skye přesvědčit se, že všechno je úplně jinak ...! Skotsko je nádherná země, divoká příroda, nekonečné hory, vřesoviště. Skotsko je ale hlavně země starých hradů a historických měst. Skotsko, to je Edinburg, Skotsko je také ostrov Skye.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
225-01 11.7. - 22.7.2024 20 990 Kč Nástup též Plzeň. náhradník »
vyprodáno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách odjezd z Prahy přes Německo, noční přejezd kanálu La Manche do Anglie .
2. den: Ráno příjezd do YORKU - pěší prohlídka města s největší gotickou katedrálou v zemi, unikátní historické centrum, zbytky hradu a městských bran. V podvečer ubytování v hotelu, nocleh.
3. den: Ráno odjezd do DURHAMU (UNESCO) - prohlídka jednoho z nejkrásnějších měst Anglie, návštěva monumentální katedrály (raně gotické umění Anglie). V poledne pokračování v cestě směrem k hranicím Skotska -zastávka u HADRIÁNOVA VALU, pocházejícího z doby římského osídlení. Malebné městečko MELROSE se zříceninou slavného kláštera MELROSE ABBEY, kde je pochováno srdce Roberta Bruce. V podvečer příjezd na místo ubytování - Skotsko , nocleh.
4. den: Ráno odjezd na celodenní výlet krajinou nádherných hor a jezer the TROSSACHS po trase: královský STIRLING se sídlem Stewartovců, jezero LOCH KATRINE proslavené spisovatelem Walterem Scottem a poté již královna skotských jezer LOCH LOMOND s malebnou vesničkou LUSS (zastávka). Přes KILLIN s peřejemi Falls of Dochart se vracíme na nocleh.
5. den: Ráno odjezd na celodenní výlet k jezeru LOCH NESS po trase: INVERNESS - procházka centrem města k hradu, DRUMNADROCHIT - možnost návštěvy zajímavé expozice „Loch Ness Centre", zastávka u zříceniny hradu URQUHART, FORT AUGUSTUS - městečko na jezeře Loch Ness u Kaledonského kanálu, SPEAN BRIDGE s pohledem na vrcholky nejvyšší hory Skotska BEN NEVIS. Průjezd pohořím Grampian a přes vřesoviště RANNOCH MOOR a fascinujícím údolím GLEN COE s krásnými přírodními scenériemi. Nocleh.
6. den: Ráno zastávka v DUNKELDU, kde si prohlédneme katedrálu, považovanou za nejstarší v zemi a střed půvabného městečka. BLAIR CASTLE - nejnavštěvovanější hrad Skotska, velkolepé sídlo vévody z Athollu. Odpoledne odjezd do PITLOCHRY, prohlídka palírny whisky, spojená s ochutnávkou. Navštívíme velkou vodní elektrárnu v Pitlochry, kde budeme pozorovat systém, kterým lososi „táhnou" do přehrady. Nocleh.
7. den: Brzy ráno odjezd na celodenní výlet na ostrov mýtů a legend, ostrov SKYE. Navštívíme tato místa: vesnici DUNVEGAN s hradem, známým jako nejstarší rodové sídlo klanu Mac Leod. Možnost prohlídky hradu a přilehlých zahrad, možnost projížďky na lodičkách ke kolonii volně žijících tuleňů. V podvečer odjezd z ostrova po novém mostě do KYLE OF LOCHALSH s krátkou zastávkou u nejvíce fotografovaného hradu Skotska – EILEEN DONAN CASTLE. Nocleh.
8. den: Ráno odjezd do PERTHU - prohlídka půvabného paláce SCONE PALACE a parku z 12. století, místa korunovace králů. Přejezd do EDINBURGHU (UNESCO) - jedno z nejkrásněji položených měst světa. Hrad s expozicí korunovačních klenotů skotských králů, reprezentativní třída Princess Street, procházka ulicí zvanou „Královská míle“, palác Holyrood - oficiální královská rezidence. Nocleh.
9. den: Ráno odjezd přes DUNDEE a záliv řeky Tay do kraje FIFE, kde navštívíme „mekku“ golfu, půvabné ST. ANDREWS – prohlídka katedrály, hradu, možnost návštěvy muzea golfu ... Odpoledne návštěva pohádkového zámku GLAMIS CASTLE, kde trávila dětství královna matka. Nocleh.
10. den: Návštěva ROSSLYNSKÉ KAPLE - poutního místa hledačů záhad spojených se svatým grálem (dnes proslavená románem Šifra mistra Leonarda). Půvabné městečko ALNWICK k prohlídce majestátního hradu (zde se natáčely filmy s Harry Potterem). Nocleh.
11. den: Ráno odjezd do LONDÝNA , celodenní pobyt v metropoli, možnost navštívit mnohá atraktivní místa, jakými jsou budovy Parlamentu s legendárním Big Benem, Westminsterské opatství (UNESCO) aj. Odpoledne volno. Večerní přejezd kanálu La Manche.
12. den: V podvečer návrat do ČR.

Cena obsahuje:

  • dopravu luxusním autobusem
  • přejezd La Manche
  • průvodce
  • 2x nocleh v hotelu
  • 7x nocleh v karavanu ve Skotsku (v každém karavanu 3 dvoulůžkové ložnice) s možností vaření

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 540 Kč)
  • výběr ložnice v karavanu - příplatek je účtován na osobu (příplatek: 300 Kč)
  • 1/1 pokoj u tohoto zájezdu není možný.