Vídeň, Schönbrunn, Schloss Hof, Velikonoční trhy

2 denní zájezd   Rakousko Rakousko   

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Vídeň, dřívější císařská metropole a stále centrum kultury plné života, se zámky Habsburků a paláci vznešených rodů, ale i moderními budovami, s řadou významných muzeí a krásnými zahradami a parky. Vydejte se po stopách slavného rodu Habsburků. Poznejte kouzlo starého mocnářství, vídeňského valčíku a secesních kaváren i tvář moderního velkoměsta, potěšte se velikonočními trhy v Schönbrunnu, na vídeňských náměstích i v zámeckém hospodářském dvorci Hof. Pro zájemce čeká i jedinečná výstava Eugena Schieleho.


Program zájezdu

1. den: Odjezd v 6:30 h z Prahy, přejezd do Rakouska. VÍDEŇ (Vienna), zámek Schönbrunn , prohlídka interiérů - velký okruh a popřípadě muzeum kočárů, anebo velké vánoční trhy na nádvoří a rozsáhlé zahrady Dále památky VÍDNĚ, chrám sv. Štěpána, náměstí Marie Terezie s císařovniným monumentálním pomníkem, Kunsthistoriches Museum a Přírodovědné muzeum (moderní interaktivní muzeum přírody a vědy, budovy postavené Františkem Josefem na Ringu, Parlament, Kunsthistorisches Museum, Nová radnice, Vídeňská universita, hradní divadlo, možnost navštívit další výstavy či muzea, některou s proslulých kaváren UNESCO, velikonoční trhy.
2. den: VÍDEŇ , Hofburg, staleté hlavní sídlo rodu Habsburků, okruh se Stříbrnou komorou (drahocenné stolní nádobí, náčiní, užitkové předměty), Muzeem Sissi a Císařskými komnatami, výstavy umění, velikonoční trhy trhy, barokní zámek Schloss Hof, rodinné sídlo Habsburků s nádhernými zahradami (původně majetek prince Evžena Savojského), na závěr jedinečné velikonoční trhy v původním hospodářském dvorci, kde jsou užitkové zahrady a lze tu vidět celou řadu hospodářských zvířat, různé vzácné rasy, např. bílé oslíky či maďarské rohaté ovce račky, přejezd do ČR, návrat před půlnocí. CK si vyhrazuje právo úpravy programu podle počasí a zájmu větší skupiny vzhledem k výstavám.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • 1x hotel ve Vídni se snídaní
  • průvodce

Fakultativně:

  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 650 Kč)
  • Pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 70 Kč)