Porto, víno, památky a řeka Douro

5 denní zájezd   Portugalsko Portugalsko    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: snídaně   


Říká se, že návštěva druhého největšího portugalského města Porta je vždy pro návštěvníka, který sem zavítal poprvé, nečekaně příjemným překvapením. A do některých měst se musíte vracet, aby vás pustila k sobě. Staré Porto je půvabně naskládané na prudkých svazích nad řekou Douro. Mosty přes řeku jsou tou největší portskou dominantou, klenou se sebevědomě nad údolím. A portské víno?..Ochutnejte sami.

CK si vyhrazuje právo záměn částí programu nebo směru jízdy lodi vzhledem k úpravám letového řádu a změnám v dopravě.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
478-01 23.8. - 27.8.2023 17 990 Kč termín zrušen
478-02 25.10. - 29.10.2023 17 990 Kč termín zrušen

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR odpoledne, přílet do Porta , ubytování.
2. den: PORTO (UNESCO), vyhlídkovým busem za památkami i výhledy: katedrála Sé z 12. stol., věž Torre dos Clerigos, pláže Matosinhos, Palacio de Cristal s překrásnými zahradami (8ha zahradní architektura) s nádhernými výhledy na město a řeku, výtahem nebo pěšky do rybářské čtvrti Ribeira (UNESCO), Palácio de Bolsa, výhledy na slavný most Ponte Dom Luis I., fakult.cesta lodí pod 6ti mosty až k ústí do moře, nábřeží čtvrti Villa Nova de Gaia s rybářskými loďkami, místní delikatesy ve stylové tržnici, možnost výjezdu lanovkou s pohledy na Monsteiro da Serra do Pilar a na město, exkurze do výrobny proslulých vín porto s ochutnávkou, večerní nábřeží s možností večeře.
3. den: Indiv. program v PORTU nebo fakult. celodenní výlet v okolí řeky Douro (UNESCO) busem a lodí s obědem, z centra Porta busem a dále cesta kouzelnou krajinou po řece Douro do města AMARANTE, historické městečko na řekou Douro s jedinečnou bazilikou sv. Gonçalo. Centrum vinařské oblasti PROVESENDE, historická vesnička. Malebnou krajinou s výhledy na neuvěřitelně strmé svahy porostlé vinicemi a vinařskými usedlostmi. PINHAO - stylové nádraží s azulejos, oběd (místní kuchyně), projížďka lodí (50min.), exkurze na vinařství s ochutnávkou DOC Douro. Přejezd do Regua a večer návrat busem do Porta podél řeky Douru. Pro zájemce večerní Porto .
4. den: Indiv. program v Portu nebo fakult. celodenní výlet busem vinicemi do vnitrozemí regionu Minho a řeky Douro, známé nejen víny Vinho Verde, exkurze do vinařství s ochutnávkou, GUIMARÃES (UNESCO), město považované za kolébku portugalského národa, hrad Castelo de Saõ Miguel, kostel Nossa Senhora da Oliveira s olivovníkem ze 14 stol. BRAGA , jedno z nejstarších portugalských měst. Dle času i barokní klenot BOM JESUS DO MONTE, poutní místo zasazené do zeleně nad městem, historická lanovka podél křížové cesty, procházky v rozsáhlém parku. Návrat do Porta a večerní město a fakult. večeře.
5. den: PORTO - klášter sv. Františka, možnost projížďky vyhlídkovou historickou tramvají nebo indiv. oběd na rozloučenou. Transfer na letiště a odlet do ČR (předpokládaný přílet do Prahy odpoledne).

Cena obsahuje:

  • zpáteční letenka Praha - Porto (může být s přestupem v Lisabonu) vč. letištních tax
  • transfer z / na letiště
  • 4x nocleh v hotelu (2lůžkové pokoje)
  • 4x snídaně
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • případnou pobytovou taxu, veřejnou dopravu v Portu, vyhlídkový bus, lodě, lanovky a vstupné (cca 90 €)

Fakultativně:

  • pojištění léč. výloh a storna do 20 000 Kč (příplatek: 200 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 3500 Kč)
  • výlet lodí Douro 3.den (příplatek: 3100 Kč)
  • výlet místním busem 4.den (od 12 osob) (příplatek: 2200 Kč)