Termální ostrov Ischia - krátkodobý zájezd

6 denní zájezd   Itálie Itálie    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Připravili jsme pro Vás nový krátkodobý zájezd na Ischii v době, kdy u nás už jsou sychravé tmavé dny, ale tam je obvykle počasí stabilní, slunné cca 24 – 26 stupňů.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v dopoledních hodinách.
2. den: Dopoledne trajekt na OSTROV ISCHIA , dojezd na ubytování do hotelu. Odpoledne odpočinek u hotelového termálního bazénu.
3. den: Okruh po ostrově Ischia : ISCHIA PONTE je nejstarší částí obce Ischia s několika zajímavými kostely a monumentálním Aragonským hradem, jehož dějiny začínají již v dobách, kdy spolu soupeřili Řekové a Etruskové. Výhledy na ISCHIA PORTO - malebný přístav, kam neustále připlouvají a odplouvají rychlolodě, výletní jachty i rybářské čluny. Obec CASSAMICCIOLA TERME je hezké přístavní městečko s příjemnou pobřežní promenádou. V této obci se léčilo mnoho slavných osobností. LACCO AMENO je nejmenší obec na Ischii, ale má dějiny, sahající až do starověku. Kromě toho je zde několik starobylých kostelů. Symbolem Lacco Ameno je „Fungo“ – Hřib, větrnou a vodní erozí zformovaný tufový skalní útvar.
4. den: FORIO je největší obcí na Ischii . Dodnes zde stojí některé z původních 12 strážních věží, nestarší Torrione byla postavena v r. 1480. Forio má také velký počet kostelů, hlavním je bazilika San Vito ze 14. stol. Po prohlídce možnost koupání na pláži nebo návštěva POSEIDONOVÝCH LÁZNÍ – termální park, který se proslavil po celém světě, nachází se na ploše 4 500 m2, je zde velký počet bazénů s termální vodou od 28 do 40°C, přírodní sauna, soukromá písčitá pláž atd.
5. den: Dopoledne možnost pěší procházky na SORGETO, pobřeží, kde teplé prameny vybublávají přímo v moři. Prameny jsou vyhledávané pro jejich léčebné preventivní účinky. Nebo koupání v termálním bazénu. Odpoledne trajekt zpět na pevninu a přejezd do ČR.
6. den: Příjezd do Prahy v poledních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 3x snídani
  • trajekt na Ischii

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)
  • 3x večeře (příplatek: 360 Kč)