Korsika II

10 denní zájezd   Francie Francie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: bungalov       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Překrásný ostrov ve Středozemním moři, jehož příroda nabízí nejenom azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých pínií a korkových dubů. „Ostrov krásy – kolébka vendety – perla Středomoří – pohoří v moři - spojení světla a vůní“ – všechny tyto atributy a jistě i mnohé další charakterizují tento ostrov, neboť jen těžko najdete jinde ve světě takovou hustotu přírodních krás na tak malém území.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy kolem poledne (bude upřesněno, záleží na trajektu) přes Rakousko do Itálie.
2. den: Trajektem do Bastie na Korsice . Krátká návštěva starobylého CORTE s hrdě se tyčící citadelou pod horskými velikány. Překrásným hornatým vnitrozemím pokračujeme na západní pobřeží do jedné z nejkrásnějších zátok PROPRIANO se stejnojmenným městečkem.
3. den: Dopoledne odpočinek u moře, koupání. Odpoledne prohlídka městečka PROPRIANO .
4. den: Celodenní výlet do vyhlášeného BONIFACIA , které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Prohlídka města a možnost projížďky lodí pod skalnatými útesy. Při cestě tam se ještě zastavíme v nejkorsičtějším městě SARTENE .
5. den: Výlet k přehradě Ospedale, vodopádu PISCIA DI GALLO („čůrající kohoutek“) a na východní pobřeží do Porte Vecchio. K vodopádu vede lesní stezka borovým lesem a macchií, vycházka trvá asi 2 hod a skýtá i příležitosti ke koupání. Poté odjezd k přehradě OSPEDALE se třpytivě modrou vodní plochou zasazenou do vzrostlého temného lesního porostu. Byla vytvořena jako rezervoár pitné vody, koupat je zde zakázáno. Hezké výhledy se otvírají i z vesnice Ospedale. Odpoledne přejezd do PORTE VECCHIO, které bývá považováno za korsické St.-Tropez a možnost koupání na plážích , které patří k nejkrásnějším na ostrově a díky bělostnému jemnému písku a barvám moře připomínají Karibik.
6. den: Výlet do středu ostrova Korsika , vycházka po krátké příjemné stezce borovým a bukovým lesem k třpytícím se vodopádům CASCADE DES ANGLAIS, nazvaných podle bohatých anglických turistů, kteří sem přijížděli v 19.stol. Odpoledne návštěva svěžího, zeleného a na pohled příjemného údolí PRUNELLI. Údolí končí ve vesničce BASTELICA, která je proslulá fantastickými masnými výrobky z masa z místních vepřů.
7. den: Celodenní výlet podél západního pobřeží Korsiky do přístavního městečka PORTO v krásné chráněné zátoce. Cestou vycházka podél bizarních červeně zbarvených skalních útvarů CALANCHE (UNESCO). V Portu lodní výlet do přírodní rezervace SCANDOLA, která je domovem mnoha rozmanitých rostlinných i živočišných druhů. Tato oblast je zapsána na seznam UNESCO.
8. den: Odpočinek u moře, koupání.
9. den: Ráno odjezd napříč ostrovem do BASTIE , prohlídka města. Nalodění na trajekt a cesta do Janova. Po vylodění pokračování cesty přes Itálii směrem k domovu.
10. den: Příjezd do Prahy odpoledne (příjezd záleží na časech trajektu).

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • trajekt na Korsiku a zpět
  • 7x ubytování v chatkách ve dvoulůžkových pokojích (každá chatka má 2 ložničky, sociální zařízení a kuchyňku). Nutno vzít vlastní povlečení na postele.
  • 7 snídani a 6 večeři - jednoduchá strava připravovaná českou kuchařkou
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 300 Kč)