Krásy Apulie - památky i moře poloostrovů Salentino a Gargano

9 denní zájezd   Itálie Itálie    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: hotel ***       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Tento zájezd Vás zavede na dva nádherné poloostrovy Itálie – Salentský poloostrov a Gargano. Poloostrov Gargano je vysoký skalnatý výběžek do Jaderského moře s pobřežím vroubeným zátokami a útesy. Je to jeden z nejpěknějších a nejromantičtějších krajinných celků; vnitrozemí pokrývá Foresta Umbra, chráněná enkláva starobylých lesů, zatímco pobřeží je směsicí útesů, malých zálivů, pláží, rybářských vesnic a stále populárnějších malých rekreačních středisek. Návštěvníky Gargana přitahuje panorama typických bílých útesů, které se tyčí nad nádhernými písčitými plážemi. Náš zájezd propojuje pobyt v této zajímavé oblasti s výlety za přírodními krásami a kulturními památkami Apulie i do bílých městeček, které Vás okouzlí svojí romantikou.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v dopoledních hodinách.
2. den: Příjezd na jih Itálie na „podpateček italské boty“ do oblasti Apulie, která bývá přezdívána „Karibik středomoří“ pro nádherné světlemodré moře a bílé pláže. OTRANTO – malebné městečko, kde středověké centrum s úzkými pitoreskními uličkami obepínají mohutné hradby. Prohlídka a koupání, odpočinek na pláži. Dále zastávka u BAUXITOVÉHO JEZÍRKA nedaleko Otranta, jehož okolí hýří hnědočervenými barvami. K večeru odjezd na hotel.
3. den: Výlet po tzv. „podpatku boty“ Itálie, SALENTINSKÉM POLOOSTROVĚ. Město LECCE s jedinečnou barokní architekturou a množstvím zajímavých kostelů. Piazza del Duomo, katedrála bazilika Santa Croce aj. Vyhlídková cesta na nejjižnější mys CAPO SANTA MARIA DI LÉUCA. Návštěva krásného GALLIPOLI – středověké centrum na ostrově v Jónském moři, anjouovský hrad, rybí trh, katedrála.
4. den: Návštěva malebného bílého městečka OSTUNI, které ční na vrcholku s výhledem do okolní krajiny. Procházka historickým centrem s labyrintem uliček a romantických zákoutí, katedrálou v pozdně gotickém slohu, Biskupským palácem aj. Přejezd do vyhlášené OBLASTI „TRULLI“ - bílé domky s kamennou střechou a kruhovým půdorysem. ALBEROBELLO - romantické městečko, jehož název znamená „krásný strom“ - s více jak tisíci domky „trulli“. Prohlídka městečka LOCOROTONDO, které patří k nejzajímavějším na jihu Itálie. Příjezd na POLOOSTROV GARGANO, vyhlášený svými jedinečnými bílými útesy.
5. den: Pobyt u moře a koupání. Návštěva městečka PESCHICI - usazeného na strmé skále nad mořem, jednoho z nejmalebnějších starobylých míst v oblasti Gargana.
6. den: Výlet po poloostrově. Průjezd zajímavou přírodní rezervací FORESTA UMBRA - les plný dubů, buků, tisů a pinií. Jedná se o nejmladší italský národní park. MONTE SANT’ANGELO - horské městečko (803 m n.m.) proslavené třemi zjeveními Archanděla Michaela v l. 490-493. Čtvrté zjevení v 8. století vedlo k založení kláštera. Dnes je jeskyně, ve které došlo ke zjevením, jedním z nejvýznamnějších poutních míst v Itálii. Poutní místo SAN GIOVANNI ROTONDO, známé působením františkánského mnicha Padre Pia, starý kostel, krásný moderní kostel, křížová cesta.
7. den: Pobyt u moře. Pro zájemce možnost fakultativního výletu na OSTROVY TREMITI - nejvýznamnějšími ostrovy jsou San Nicola a San Domino. Oba jsou proslulé krásou a průzračnou vodou, možnosti koupání, procházek po ostrovech i k historickým památkám.
8. den: Procházka městečkem VIESTE - romantické městečko s pevností, od které je krásný výhled na pobřeží. Pro zájemce možnost plavby kolem vyhlášených bílých útesů. Večer odjezd do Čech.
9. den: Příjezd do Prahy v odpoledních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 6x ubytování v hotelu*** (2lůžk. pokoje s příslušenstvím, bazén)
  • 6x polopenzi
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 320 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3000 Kč)