Londýn a perly královské Anglie II - letecky

6 denní zájezd   Velká Británie Velká Británie    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: snídaně   


Tento poznávací zájezd do Velké Británie Vám umožní poznat nejen metropoli tohoto království Londýn s mnoha památkami na Temži, ale také pravěkou kamennou stavbu Stonehenge, historické univerzitní město Oxford, proslulý královský zámek Windsor a lázeňské město Bath.

Zájezd průvodcuje Mgr. Pavel Dvořák.


Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Londýna, transfer na hotel.
2. den: Ráno trajektem/Eurotunelem přes kanál La Manche do Anglie. LONDÝN, prohlídka britské metropole. Návštěva čtvrti Westminster a přilehlého okolí. Od Londýnského oka, dominanty jižního břehu Temže, se přes Westminter Bridge vydáme k budově Parlamentu (UNESCO), které vévodí zvonicová věž se slavným Big Benem. Dále budeme pokračovat kolem Westminsterského opatství (UNESCO) na vládní třídu Whitehall. Projdeme kolem sídla premiéra Downing Street a Horse Guards a dostaneme se na působivé Trafalgarské náměstí - turistický střed Londýna se sochou admirála Nelsona. Následovat bude vždy velmi živý West End, Čínská čtvrť a Picadilly Circus se sochou Eróta, pro Londýňany Hub of the World, neboli „pupek světa“. Nakonec projdeme ulicí Picadilly a přes Green Park k Buckinghamskému paláci. Odpoledne možnost návštěvy Národní Galerie, Londýnského oka, Britského muzea či jiné muzejní/galerijní instituce.
3. den: Ráno odjezd do majestátního OXFORDU, centra vzdělanosti a města nádherné architektury. Projdeme se okolo staletí starých kolejí, nenecháme si ujít vědeckou knihovnu Bodleian Library, elegantní kruhovou stavbu Radcliffe Camera, univerzitní kostel sv. Panenky Marie ani věž Carfax Tower. Odpoledne zamíříme k BLENHEIM PALACE (UNESCO), monumentálnímu baroknímu zámku, rezidenci vévodů z Marlborough a rodišti Winstona Churchilla. Stavba je zasazena do nádherného prostředí anglického parku, který v sobě zahrnuje zahrady, umělé jezero, Sloup vítězství, Dianin chrám a další. Na večer přejezd na ubytování se zastávkou v Údolí bílého koně, které je pojmenováno po obrovském obrazci koně vytesaného do křídového svahu.
4. den: Po snídani odjedeme do oblasti řeky Mere a zavítáme do STOURHEAD GARDENS, vynikající ukázky anglické zahradní architektury 18. století. Kolem zdejšího jezera jsou vysázeny exotické stromy a rostliny a rozesety neoklasicistní chrámky, grotty, mosty atd. Po poledni navštívíme WELLS, půvabné městečko s úchvatnou středověkou gotickou katedrálou, která patří k nejkrásnějším a nejpoetičtějším na Britských ostrovech. Odpoledne přejedeme do města BATH (UNESCO), architektonické perly na západě Anglie. Harmonické centrum vystavěné především v elegantním georgiánském stylu, půvabný kostel místního opatství i staré římské lázně zaslouženě přivedly Bath na seznam dědictví UNESCO.
5. den: Druhá část prohlídky LONDÝNA. Den zahájíme návštěvou pevnosti Tower (UNESCO), která mezi svými zdmi ukrývá expozici britských korunovačních klenotů. Následně přejdeme Temži přes most Tower Bridge, jenž se právem stal jedním ze symbolů Londýna, a projdeme se po levobřežní čtvrti Southwark, jež je plná zajímavých zákoutí. Most Millenium Bridge nás dovede k monumentální barokní Katedrále sv. Pavla, jejíž kopule je po svatopetrské v Římě největší na světě. V podvečerních hodinách se potom přesuneme do Královské čtvrti Greenwich. Od lodi Cutty Sark a kolem areálu Old Royal Naval College se dostaneme až do zdejšího slavného parku, kterým prochází nultý poledník (UNESCO). Program zakončíme u Královské observatoře, z jejíhož sousedství se nabízí jedinečný panoramatický výhled na britskou metropoli. Návrat na ubytování.
6. den: Po snídani dokončení prohlídky Londýna. V závislosti na letovém řádu přejezd na letiště a odlet do ČR.

Cena obsahuje:

  • leteckou přepravu Praha – Londýn – Praha
  • transfer z / na hotel
  • 2 kabinová zavazadla (jedno příruční - malé, druhé do 10 kg)
  • letištní taxy
  • dopravu lux. klimatizovaným busem na výlety
  • 5x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • 5x snídani
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • Příplatek na mimopalubní zavazadlo, kabinové do 10 kg zdarma.

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)
  • Stonehenge (rezervace nutná předem v CK) - dospělí (příplatek: 590 Kč)
  • Stonehenge (rezervace nutná předem v CK) - děti do 15 let (příplatek: 330 Kč)
  • Stonehenge (rezervace nutná předem v CK) - studenti a osoby nad 60 let (příplatek: 500 Kč)