Český ráj + Jizerské hory a Krkonoše

5 denní zájezd   Česká republika Česká republika    Česká republika a Slovensko

   ubytování: hotel ***       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Poznávací zájezd do Českého ráje s pěší turistikou Vás prostřednictvím několika celodenních výletů s několika horskými oblastmi této části Čech. Podíváte se do Českého ráje, Jizerských hor i Krkonoš.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Výlet v samém srdci Českého ráje, HRUBOSKALSKU. Příjezd do SEDMIHOREK, malé secesní klimatické lázní. Cesta úzkými průchody mezi pískovcovými skalními věžemi na středověký hrad VALDŠTEJN se sochami českých světců a obrazem K. H. Máchy. Odtud cestou po náhorní plošině s překrásnými rozhledy na skalní útvary až k zámku HRUBÁ SKÁLA. Sestup úzkým průchodem zvaným „Myší díra“ a návrat zpět do Sedmihorek.
2. den: Příjezd na JIZERKU, centrum Jizerských hor. Lehký výlet po naučné stezce TŘI ISERINY. Cesta prochází přes nejvyšší čedičový vrchol ve střední Evropě BUKOVEC a pokračuje po evropsky unikátních rašeliništích Jizery a Jizerky. Cesta míjí středověká naleziště polodrahokamů u Safírového potoka a přechází Jizeru přes obnovený most do polského ORLE. Je možno pokračovat až na tajuplnou Velkou jizerskou louku.
3. den: Výjezd lanovkou na ČERTOVU HORU (1020 m) kolem můstků (včetně mamutího – největšího skokanského můstku v Čechách), výhledy. Nenáročná cesta na STUDENOV s vyhlídkou na centrální část Krkonoš (Janova skála). Odtud po vrstevnici na RUČIČKY a přes vrchol Zadní plech (1210 m) ke známé křižovatce KRAKONOŠOVA SNÍDANĚ. Návrat do Harrachova malebným údolím Mumlavy, zakončený mohutným MUMLAVSKÝM VODOPÁDEM, nejnavštěvovanějším v Krkonoších. Výlet možno i zkrátit.
4. den: Přejezd autobusem do VYSOKÉHO NAD JIZEROU. Návštěva Městského muzea se slavným pohyblivým betlémem. Pohodlná cesta s krásnými výhledy na Krkonoše do PASEK NAD JIZEROU s památníkem Zapadlých vlastenců a houslařským muzeem. Sestup do Rokytnice a návrat autobusem.
5. den: Ráno přejezd do Českého Ráje do obce Kopanina. Vyhlídková věž KOPANINA s půvabným rozhledem na Krkonoše, Jizerské hory a Český ráj. Odtud lehkou cestou k romantické zřícenině hradu FRYDŠTEJN s typickou donjonovou věží. Dále po hřebenu až ke skalnímu hradu VRANOV – PANTHEON s vyhlídkou na údolí Jizery s malebnou obcí Malá Skála a siluetou Suchých skal. Sestup do obce MALÁ SKÁLA. V obci známý Boučkův statek, kaple s křížovou cestou Josefa Jíry a nově i památník válečného parašutisty Čestmíra Šikoly. Dojezd do Prahy ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 4x ubytování v hotelu Svornost*** s bazénem
  • 4x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 100 Kč)