Velký okruh Irskem

11 denní zájezd   Irsko Irsko    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: privát       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Podrobný poznávací zájezd do Irska, země Whisky, Vás provede nádhernou přírodou této země, plnou vřesovišť a tajemných močálů, ale také s nádhernými zahradami, starobylými středověkými hrady a historickými městy a hlavním městem Dublinem, sídlem irských vládců.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
231-01 27.6. - 7.7.2024 24 990 Kč 24 390 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v podvečerních hodinách z ČR.
2. den: Přejezd kanálu La Manche, přejezd do oblasti Birminghamu/Manchesteru, ubytování v hotelu.
3. den: Ráno cesta na jihozápad Anglie, přejezd trajektem do Irska (cca 4 hodiny). Po vylodění v Irsku pokračování v cestě do oblasti Killarney. Večer ubytování.
4. den: Dopoledne RING OF KERRY - jedna z nejmalebnějších oblastí Irska, okružní jízda kolem poloostrova Iveragh. Cestou pěkné vesnice, úžasné zátoky, staré hradiště. DERRYNANE NATIONAL HISTORICK PARK - dům Daniela O’Connella s nádhernými zahradami. Výlet v oblasti KILLARNEYSKÝCH JEZER, vodopád TORC. Večerní návštěva KILLARNEY.
5. den: Dopoledne BUNRATTY - typický irský hrad a skanzen a dále do oblasti THE BURREN - neobvyklá a drsná divočina. ÚTESY CLIFFS OF MOHER - vyhlídka z útesů až 200 m vysokých, které patří k nejkrásnějším pobřežním úsekům Evropy. Při zpáteční cestě zastávka v romantickém městečku ADARE. Večer návrat na ubytování.
6. den: Městečko KENMARE s domky v pastelových barvách. BANTRY HOUSE – sídlo rodu Whiteú, vyniká úchvatnou polohou u zálivu Bantry Bay. Odpoledne BLARNEY CASTLE - snad nejznámější hrad Irska, ke kterému se váže řada pověr a zejména pak proslulý „kámen výřečnosti”. CORK - čilé přístavní město na ostrově mezi rameny řeky Lee.
7. den: Centrum oblasti Kerry – městečko TRALEE s větrným mlýnem, impozantní románská katedrála z 12. století v ARDFERT – komplex svatyní s pěkně zachovalými oblouky a vchodem. Odpoledne lehká túra uprostřed hor u GAP OF DUNLOE – půvabná rokle se třemi jezery.
8. den: Přejezd na východ Irska. ROCK OF CASHEL - vápencová skála s pozoruhodnou impozantní zříceninou hradu z 12. st., bývalého sídla keltských králů, který vévodí stejnojmennému městečku. Návštěva raně křesťanského kláštera GLENDALOUGH (založen v 6.st.) v překrásném údolí, jemuž se říká „údolí dvou jezer” či „Irské Delfy”.
9. den: Dopoledne DUBLIN - hlavní a zároveň největší město Irské republiky, sídlo irských vládců. Prohlídka více jak 1000 let starého města. Trajekt do Anglie, noční přejezd.
10. den: Ráno přejezd do Londýna. Prohlídka významných památek LONDÝNA. Ve večerních hodinách odjezd, noční přejezd kanálu La Manche.
11. den: Příjezd do ČR ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu luxusním autobusem
  • 7x nocleh dle času trajektu (2x hotel - dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím, 5x v soukromí - dvoulůžkové pokoje v Irsku)
  • 5x polopenzi
  • trajekty do Británie a do Irska
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna do 20 000 Kč (příplatek: 495 Kč)
  • 1/1 pokoj není možný