Gaskoňsko, Pyreneje, Atlantik

7 denní zájezd   Francie Francie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Naše nové podrobné putování Vás zavede na pomezí Francie a Španělska, do mohutné hradby Pyrenejí, poutního města Lurdy i do blízkosti Atlantského oceánu, za kouzlem vodopádů a ledovců pod nejvyšší horou francouzských Pyrenejí a po stopách bohaté historie jižní Francie např. „kacířských“ rytířů, proti kterým bylo vyhlášeno i křížové tažení.


Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách.
2. den: Ráno příjezd do CARCASSONNE. Dopoledne prohlídka středověkého opevněného městečka s katedrálou a hradem z 12. století, z jehož hradem uvidíte daleko do kraje. Odpoledne navštívíte centrum města a pro zájemce projížďka po CANAL DU MIDI.
3. den: ALBI je označováno za červené město, protože je postaveno ze stejných růžových cihel. Jedinečnou stavbou je katedrála Ste. Cecile, dále biskupský palác a další starobylé šlechtické paláce. Nejvýznamnější město v podhůří Pyrenejí TOULOUSE, označované též za červené město, radnice z 18. stol., bazilika sv. Severina je největším románským chrámem v Evropě. Dojezd do Pyrenejí.
4. den: PAU – městečko s romantickým zámkem a promenádou s výhledy na panorama Pyrenejí, rodiště francouzského krále Jindřicha IV. a maršála Bernadotta, zakladatele nynější švédské královské dynastie. SAN SEBASTIÁN – město filmových festivalů a nejkrásnější pláží ve Španělsku.Na závěr dne zastávka v BIARRITZ – kouzelné letovisko na pobřeží Atlantiku s písečnými plážemi i skalnatými útesy, vstupní brána do kraje Basků.
5. den: Den věnovaný nejromantičtější části čarokrásného pohoří PYRENEJE. Návštěva horského střediska GAVARNIE a výlet k nejznámějšímu ledovcovému karu CIRQUE DE GAVARNIE, z jehož strmé karové stěny pokryté v nejvyšší části ledovci spadá přes 20 vodopádů, z nichž nejvyšší překonává výšku 422 metrů. Výlet pod nejvyšší vrchol francouzských Pyrenejí VIGNEMALE – procházka malebnou dolinou kolem jezera LAC DE GAUBE a potoka s kaskádami a peřejemi. Podvečerní návštěva LURD – věhlasné poutní místo římskokatolických věřících s léčivou vodou, zajímavý areál kostelů.
6. den: Ráno odjezd z Lurd. Devítihodinová zastávka na pobřeží Středozemního moře, koupání na krásných písčitých plážích u Narbonne (letovisko NARBONNE PLAGE – městečko s dlouhou pláží, restauracemi a příjemným centrem). Přejezd přes Francii a Německo.
7. den: Příjezd do Prahy v odpoledních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 4x nocleh v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 3x snídaně

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 210 Kč)
  • 1x snídaně (příplatek: 170 Kč)