Krkonoše z polské i české strany + kultura jižního Polska

5 denní zájezd   Česká republika Česká republika    Česká republika a Slovensko

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Tento zájezd Vás zavede za přírodou našich i polských nejvyšších hor Krkonoš na hřebeny s výhledy i do údolí s vodopády. Zájezd je obohacen o návštěvu Polska a dva výlety do Krkonoš z polské strany.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Výjezd na ŠPINDLEROVKU na hřebeni na česko-polské hranici. Odtud více možností pěších tras zpět do Špindlerova Mlýna, které můžete zvolit dle své zdatnosti. Nejzajímavější vede po Cestě českopolského přátelství přes PETROVU BOUDU, MUŽSKÉ a DÍVČÍ KAMENY a VYSOKÉ KOLO (1508 m) ke SNĚŽNÝM JAMÁM. Dále v blízkosti pramene Labe přes LABSKOU BOUDU a kolem vodopádů Labským dolem zpět do Špindlerova Mlýna. Přejezd na ubytování do Harrachova.
2. den: Výlet do významného polského krkonošského střediska KARPACZ, prohlídka zdejší rarity – dřevěného kostelíka Wang přivezeného z Norska. Možnost výjezdu lanovkou na KOPU a pěší výlet na VRCHOL SNĚŽKY z polské strany. Zpět lanovkou z Kopy nebo nejzdatnější mohou sejít kolem jezera MALI STAW.
3. den: Výjezd lanovkou na ČERTOVU HORU (1020 m) kolem můstků (včetně mamutího – největšího skokanského můstku v Čechách), výhledy. Nenáročná cesta na STUDENOV s vyhlídkou na centrální část Krkonoš (Janova skála). Odtud po vrstevnici na RUČIČKY a přes vrchol Zadní plech (1210 m) ke známé křižovatce KRAKONOŠOVA SNÍDANĚ. Návrat do Harrachova malebným údolím Mumlavy, zakončený mohutným MUMLAVSKÝM VODOPÁDEM, nejnavštěvovanějším v Krkonoších.
4. den: Začátkem dne procházky za vodopády Polska – VODOPÁD POTOKA KAMIENCZYK (27 m)a řeky SZKLARKY. Dále výstup na zříceninu HRADU CHOJNIK, odpoledne návštěva historického centra městečka JELENIA GÓRA.
5. den: Hornické muzeum, v poledne odjezd. Cestou prohlídka nádherného zámku SYCHROV s krásným parkem. Příjezd ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 4x ubytování v hotelu Svornost s bazénem
  • 4x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léč. výloh a storna (příplatek: 150 Kč)