Basilicata - Villaggio Hotel Akiris ****

8 denní zájezd   Itálie Itálie   

   ubytování: hotel ****       doprava: letecky       strava: polopenze   


Basilicata je v programu pro seniory 55+ úplnou novinkou! Jedná se o jihoitalský region, sousedící s oblastmi Kampánie, Kalábrie a Apulie. Doposud není příliš turisticky objevená, proto si ještě senior 55+ může užívat její panenskou přírodu, krásné pláže a i mnohaletou historii v klidu a pohodě. Basilicata je omývána mořem Tyrhénským, kde se nacházejí romantické zátoky a mořem Jonským, kde se pyšní dlouhými písčitými plážemi. Náš hotel Akiris 4* se nachází na pobřeží moře Jonského u krásné písčité pláže, tedy místo pro strávení perfektní dovolené.

Skalní město Matera

Město Matera je hlavním centrem provincie Basilicata. Nachází se na náhorní plošině Murgia přímo nad údolím Gravina di Matera. V roce 1993 bylo skalní město zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO a to právě díky rozsáhlému souboru podzemních a jeskynních obydlí. Skalní obydlí, částečně tesaná ve skalách a částečně dotvářená z kamene, se nazývají "Sassi" (tedy kamení či skály) a jsou světoznámá.

Neváhejte tedy tento region objevit. Dovolená a zájezdy pro seniory 55+ do oblasti Basilicata jsou tím pravým pro Vás!
NOVINKA v zájezdech pro seniory!!!

Poloha: Resort umístěný v pěkné udržované zahradě se nachází u jónského pobřeží regionu Basilicata. Vlastní soukromá pláž vč. plážového servisu (lehátka a slunečníky ZDARMA u resortu. Hotel disponuje 82 komfortně zařízenými pokoji a apartmány. Přes den cca každou hodinu jezdí veřejný bus do nedalekého městečka Nova Siri (cena cca 1 Eur/1 cesta) - autobusová zastávka před hotelem. V resortu naleznete také malé obchůdky.

Doba transferu z letiště do hotelu cca 1 hod. 50 min.

Pláž: Vlastní soukromá písčito-oblázková pláž se nachází u resortu, plážový servis (slunečník, lehátko) zdarma. Pozvolný vstup do moře. Vlastní cesta z resortu na pláž vede udržovaným lesíkem (cca 250 m). Při vstupu do moře oblázky, doporučujeme boty do vody.

Akce: PLÁŽOVÝ SERVIS (lehátka a slunečníky) ZDARMA

Vybavení: V hotelu je recepce, 2 restaurace, 2 bary, 2 bazény, 3 tenisové kurty, 2 fotbalové hřiště, hřiště na volejbal a basketbal, mini golf, parkoviště, malé obchodní centrum, sál s TV, Wi-Fi ( ve společných prostorách, prvních 30 minut zdarma, pak za poplatek), wellness centrum (za poplatek). Upozorňujeme, že v bazénu může být vyžadováno použití koupací čepice. Bar u bazénu a na pláži.

V hotelu probíhají animační programy s hudbou do cca 24:00 hod.

Vybavení pokojů: Dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky nebo apartmán s vlastním sociálním zařízením jsou vybaveny ledničkou, telefonem, TV, klimatizací, trezorem, terasou či balkonem. Hotelové pokoje disponují vysoušečem vlasů, v apartmánech ale nejsou zabudované a jsou k dispozici pouze k zapůjčení na recepci oproti vratné kauci.

polopenze formou švédských stolů + sklenice vody a vína k večeři. Plná penze za příplatek 2 000 Kč/os.(službu musí objednat všechny osoby v pokoji).


Cena obsahuje:

  • Zpáteční letenka Praha - Bari - Praha vč. všech tax a poplatků
  • Transfer letiště – hotel – letiště
  • 7 nocí ve 4* hotelu
  • Polopenze formou švédských stolů
  • Sklenice vody a vína k večeři
  • Služby česky/slovensky hovořícího delegáta po celou dobu pobytu
  • Zákonné pojištění CK pro případ úpadku

Cena neobsahuje:

  • Fakultativní výlety a služby
  • Pojištění léčebných výloh včetně pojištění pro případ storna zájezdu
  • Případnou pobytovou taxu dle vyhlášky místních úřadů. Tato taxa je splatná na místě v hotovosti, v Eur. Upozorňujeme, že zavedení taxy a její výše může být úpravou místní vyhlášky i v průběhu sezóny změněna. Aktuální informace budou k dispozici vždy po příjezdu na ubytování
Partner