Přírodní krásy a kultura Mallorcy

10 denní zájezd   Španělsko Španělsko    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


České cestovní kanceláře nemají často Mallorcu v nabídce jako cíl poznávacích zájezdů a přitom tento ostrov patří bezesporu k nejkrásnějším a nejzajímavějším ve Středozemním moři. Mallorca je jako stvořená pro poznávání jak přírodních krás (divoké pohoří Serra de Tramutana dosahující výšky přes 1400m n.m., rozeklané pobřeží s útesy, úchvatné soutěsky, krasové jeskyně) tak i kulturních památek. Svou rozmanitostí zaujme a příjemně překvapí každého návštěvníka.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v dopoledních hodinách.
2. den: Příjezd do BARCELONY (UNESCO), návštěva nejzajímavějších památek, noční trajekt na Mallorcu (4 lůžkové kabiny).
3. den: Výlet do jihozápadní části ostrova Mallorca . Přejezd přes jižní část pohoří SERRA DE TRAMUNTANA do městečka Valldemosa. Městečko VALLDEMOSSA malebné městečko s kartuziánským klášterem, které se zalíbilo i F.Chopinovi a G. Sandové. ESTELLENCS starobylá obec na strmých horských svazích s nádhernými výhledy. Přejezd přes vyhlídku MIRADOR DE RICARDO ROCA (výhledy na temně modré moře a příkrá skaliska) do původního rybářského přístavu PORT D´ANDRATX. Na závěr dne koupání na plážích jižní části ostrova.
4. den: Výlet do severní části Mallorcy k mysu CAP DE FORMENTOR poloostrov s mohutnými skalnatými útesy. Cestou návštěva kláštera LLUC hlavní poutní místo na ostrově proslulé již ve středověku díky tmavé sošce Panny Marie (La Moreneta). PORT DE POLLENCA – pěkný přístav, východisko výletních lodí. Kouzelné městečko ALCÚDIA připomínající ve svém středu barcelonskou gotickou čtvrť a s památkami na římskou část dějin. Koupání na některém ze zdejších pěkných pláží.
5. den: Návštěva romantických městeček SOLLER a PORT DE SOLLER. Zájemci mohou mezi městečky projet historickou tramvají. V případě pěkného počasí možnost výletu lodí (platí se na místě) do romantické zátoky SA CALOBRA. Odtud procházka přes několik tunelů k ústí soutěsky TORRENT DE PAREIS a dále do nitra druhé největší evropské erozní soutěsky nebo koupání na romantické pláži. Cestou návštěva kláštera LLUC – hlavní poutní místo na ostrově proslulé již ve středověku díky tmavé sošce Panny Marie (La Moreneta).
6. den: Dopoledne podrobná prohlídka města PALMA DE MALLORCA – hlavní město ostrova s významnými památkami připomínajícími jeho pohnutou minulost. Monumentální gotická katedrála La Seu postavená na zbytcích mešity, palác de l’Almudaina (původně arabský Alcazar), kostel sv. Eulanie, klášter sv. Františka, Arabské lázně aj. Odpoledne koupání a odpočinek na pláži.
7. den: Výlet na východní část ostrova. Návštěva proslulých jeskyní CUEVAS DEL DRACH (Dračí jeskyně), ve kterých je jedna z největších podzemních vodních ploch na světě. Romantickou atmosféru divadla stalaktitů dokresluje krátký koncert klasické hudby se světelnými efekty. Zastávka ve městečku PORTOCRISTO. Cestou zpět návštěva města MANACOR, které je proslavené manufakturou na výrobu perel Majorica.
8. den: Pobyt u moře.
9. den: Trajekt na pobřeží (cca 8 hodin). Odjezd do ČR.
10. den: Příjezd do ČR.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem včetně výletů
  • trajekt na Mallorcu a zpět
  • 7x ubytování (6x v hotelu - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím, 1x ve 4lůžkové kabině na trajektu)
  • 6x polopenzi
  • průvodce

Slevy:

  • Sleva 55+ (sleva: -400 Kč)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 330 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2400 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Mallorca zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd na Mallorcu, kde uvidíte překrásnou přírodu i zajímavá místa tohoto nádherného ostrova. Navštívíte město Palma de Mallorca, klášter Valldemossa, soutěsku Sa Calobra, přístav Soller aj.

více