Perly Kanárských ostrovů - La Gomera a La Palma

8 denní zájezd   Španělsko Španělsko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: apartmán       doprava: letecky       strava: polopenze   


Patří rozlohou k těm menším Kanárským ostrovům, které zatím zůstávají stranou masové turistiky. Oba jsou ideálním cílem pro turisty, kteří obdivují nedotčenou přírodu. Najdou tu nejen magický svět sopek a barevných skal vulkanického původu, ale i hluboké soutěsky, prudké strže, holé vrcholky s nádhernými výhledy i původní mlžné pralesy. La Gomera, druhý nejmenší z Kanárských ostrovů, je vyhledávaný pro svou divokou přírodu s bujnou vegetací. Pustý, sopečný, suchý jih se mění na severu v zelenou krajinu s úrodnými údolími, kde nechybí ani banánová políčka a palmové háje. Národní park ve středu ostrova se pyšní unikátním, téměř neproniknutelným vavřínovým pralesem. La Palma je nejzelenější z ostrovů. Na jihu uvidíte typickou suchou sopečnou krajinu a na severu je ostrov pokryt borovicovými a vavřínovými lesy. Centru ostrova vévodí mohutná kaldera s obvodem 28 km, jejíž stěny dosahují výšky 2000 m. Nechybí tu hluboké kaňony, propasti a vodopády. Oba ostrovy jsou protkány hustou sítí stezek pro pěší turistiku. Průměrná roční teplota se pohybuje okolo 20°C. Pro svoji členitost a úžasnou rozmanitost krajiny s nezkaženou přírodou jsou ostrovy opravdovým rájem pěších turistů.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
349-01 5.4. - 12.4.2024 42 990 Kč termín zrušen

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR na ostrov TENERIFE , trajekt na ostrov LA GOMERA , ubytování.
2. den: Přejezd na severovýchod ostrova do městečka AGULO, výstup stezkou ve skalní stěně s nádhernými pohledy na městečko, ostrov Tenerife s nejvyšší horou El Teide a do údolí, odtud překvapující červenou krajinou k návštěvnickému centru s malou botanickou zahradou. Sestup do Agula typickou krajinou s hlubokými soutěskami a bohatou flórou - euforbie, palmy, terasovitá políčka. Prohlídka AGULA, typického kanárského městečka s úzkými kamennými uličkami a tradiční architekturou. Návrat do hotelu, možnost koupání.
3. den: Přejezd do NP GARAJONAY, zapsaného v r. 1986 do seznamu UNESCO. Výstup na nejvyšší horu GARAJONAY (1487 m), odtud sestup unikátním vavřínovým pralesem ke kapli Panny Marie z Lourdes a osadě El Cedro s restaurací, kde připravují výborné kanárské speciality. Možné prodloužení k nejvyššímu vodopádu na ostrově, Salto d´Agua. Návrat do hotelu, koupání.
4. den: Přejezd do krásného údolí VALLERHERMOSO na západním pobřeží, geologicky nejstarší části ostrova. Okružní túra stoupajícími stezkami zelenou soutěskou mezi terasovitými políčky, později divokou krajinou ke kapli Santa Clara s nádhernými výhledy na divoké pobřeží i sousední ostrov La Palmu . Po horském hřebeni až k vyhlídce BUENAVISTA, sestup do údolí Vallerhermoso blízko kamenité pláže. Po večeři trajektem na ostrov LA PALMU , ubytování.
5. den: Přejezd na severní část ostrova La Palma do ZANZY, zastávka v muzeu pod širým nebem s kresbami na skalách původních obyvatel Gaunčů. Pohádkovým lesem sestup do soutěsky. Cesta pokračuje otevřenější soutěskou na tzv. Královskou cestu po pobřeží s výhledy na skaliska bičovaná mořem do malebné vesničky EL TABLADA. Zpět do hotelu, možnost koupání.
6. den: Přejezd k turistickému středisku EL PILAR, odtud tzv. cestou sopek přechod přes hřeben CUMBRE VIEJA s panoramatickými výhledy na východní i západní pobřeží. Jedná se o jednu z nejkrásnějších tras na ostrově. Ve FUENCALIENTE fakultativně ochutnávka vína. Přejezd do hotelu, možnost koupání v moři.
7. den: Přejezd na nejvyšší bod ostrova, ROQUE DE LOS MUCHACHOS (2 426 m). Vyhlídky do hlubokých, dech beroucích soutěsek. Po okraji kaldery okolo astronomických observatoří s pohledy na neobvyklé skalní formace a do prudkých strží přes vyhlídku DEGOLLADA DES FRANCESES na PICO DELLA CRUZ a z posledního vrcholu PICO DELLA NIEVE sestup na parkoviště.
8. den: transfer do přístavu/na letiště, trajektem/přelet na Tenerife , odlet do ČR.

Cena obsahuje:

  • letenka vč. letištních tax a poplatků
  • transfery z / na letiště
  • 2x trajekt dle programu
  • 1x trajekt nebo přelet La Palma - Tenerife (v závislosti na letovém / jízdním řádu)
  • půjčovné mikrobusu
  • místní doprava dle programu
  • 7x ubytování s polopenzí v apartmánu nebo hotelu
  • pobytová taxa
  • vedoucí zájezdu

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna do 65.000 Kč (příplatek: 680 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 6400 Kč)