Úchvatné národní parky španělských Pyrenejí

9 denní zájezd   Andorra Andorra Francie Francie Španělsko Španělsko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


NP St. Maurici, NP Maladeta, NP Ordesa

Zájezd do jedinečné nádherné části centrálních Pyrenejí. Tato oblast Vás nadchne dolinami, které jsou plné zurčících potoků, průzračných říček a kaskád. Spolu s kamennými městečky, bohatou horskou květenou (kvetou zde volně i kosatce) a panoramatem horských velikánů tvoří malebnou horskou krajinu, která Vás okouzlí na našich výletech. Na zájezdu budete obdivovat bizarní skalní štíty a nespočet krásných jezer a jezírek NP Sant Maurici, přírodní park Posets Maladeta s překrásnými dolinami a nejvyšší horou Pyrenejí Pico de Aneto a v neposlední řadě také impozantní kaňon NP Ordesa zapsaný v seznamu UNESCO.

K nástupům na túry se v Pyrenejích využívají auta pro cca 7 osob nebo busy, které nahrazují lanovky, ceny jsou nižší než u lanovek v Alpách.

Program může být absolvován v opačném pořadí dnů v případě sportovních akcí a oslav v Andoře.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
321-01 20.7. - 28.7.2024 17 990 Kč Odjezd též z Plzně. rezervovat »
málo míst

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách.
2. den: Nejvýznamnější město v podhůří Pyrenejí TOULOUSE , označované též za červené město, radnice z 18. stol., bazilika sv. Severina je největším románským chrámem v Evropě, devítihodinová přestávka. Přejezd do ministátečku ANDORRA v centrální části Pyrenejí . Andorra je knížectví ležící v kruhovité kotlině obklopené hřebeny Pyrenejí mezi Francií a Španělskem.
3. den: Výlet malebnou krajinou podél potoků a jezírek k rozmanitým jezerům ESTANYS DE PESSONS, nacházejícím se uvnitř horského amfiteátru s vrcholy hřebene přesahujícími 2800 m n.m. ANDORRA LA VELLA – nejvýše položené hlavní město Evropy (1080 m). Staré město je charakteristické starými kamennými ulicemi a domy.
4. den: Příjezd do jednoho z nejkrásnějších koutů Pyrenejí NP ST. MAURICI do městečka ESPOT. Podnikneme výlet k průzračnému jezeru ESTANY DE SANT MAURICI obklopenému nádhernou kulisou skalnatých vrcholků, které se zrcadlí v zelenomodré hladině. Odtud vede cesta k mohutnému VODOPÁDU SALT DE RATERA a poté k neméně nádhernému JEZERU DE RATERA.
5. den: Výlet do údolí VALL DE BOI v krásném NP D´AIGÜESTORTES . Pěší výlet podél říčky Sant Nicolau k JEZERU LLONG. Kousek dále nad jezerem se otevřou úchvatné pohledy na rozeklané štíty západních vrcholů NP Sant Maurici. Cestou zpět podél krásných zelených meandrů průzračné vody říčky Sant Nicolau, které svojí fotogeničností získají srdce každého fotografa.
6. den: Výlet do oblasti VAL DE ARAN do jedinečné jezerní oblasti CIRC DE COLOMERS. Pěší výlet překrásnou horskou přírodou se spoustou jezer, jezírek a zurčících potoků od JEZERA MAJOR DE COLOMERS a JEZERA MORT. Na závěr dne městečko VIELHA – živé turistické centrum oblasti. Fotogenická řeka, která protéká přímo kamenným centrem.
7. den: Výlet do NÁRODNÍHO PARKU MALADETA do závěru údolí VAL DE BENÁS. Dále pěší výlet podél říčky RIO ÉSERA. Na závěr doliny říčka vytvořila úchvatný kaňon a KASKÁDY D’AIGUALLUT. Nádherná závěrečná planina se spoustou zátočin průzračných horských bystřin pod impozantní kulisou ledovce nejvyšší hory Pyrenejí PICO DE ANETO. Cestou zpět zastávka v městečku BENASQUE. Turistické centrum oblasti, kamenné domy a uličky.
8. den: Delší přejezd do NP ORDESA (UNESCO). Výlet mezi ohromné strmé stěny kaňonu ve VALLE DE ORDESA podél říčky RIO ARAZAS až k nádherným vodopádům a stupňovitým kaskádám, které říčka tvoří v zadní části doliny. Na závěr doliny tvoří vysoké hory cirku s říčkou Arazas a horskou vegetací nezapomenutelné pohledy. Městečko TORLA, kde místní pevnost tvoří působivé záběry s ohromnou skalní branou začátku kaňonu Ordesa. Odjezd do Čech ve večerních hodinách.
9. den: Příjezd ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x polopenzi

Cena neobsahuje:

  • pobytová taxa 4 Euro / 2 noci a to při ubytování v Andoře

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3600 Kč)