Srdce Dolomit – Marmolada, Sella Ronda, Latemar

8 denní zájezd   Itálie Itálie    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel ***       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Náš zájezd do Dolomit (UNESCO) v Itálii Vás zavede do romantické části těchto italských Alp, kde se nad malebnými zelenými údolími tyčí velkolepé skalní stěny až do výšek přes 3 000 m. Velikou výhodou našeho zájezdu do Dolomit jsou vysokohorské silnice na Passo di Rolle, Passo Pordoi, Passo di Sella, kam nás autobus vyveze až do výšky téměř 2 000 m, odkud se dá podniknout hned několik nádherných, avšak nenáročných pěších tras pod majestátní kulisou Dolomit. Tento zájezd Vás zavede do samého srdce Dolomit k nejvyšší hoře Marmolada, která se majestátně vypíná nad údolími. Ovšem ani ostatní třítisícovky v Dolomitech si s ní v kráse nezadají. Ubytování je zajištěno v pěkném *** hotelu, pokoje mají vlastní sociální zařízení, hostům je k dispozici relaxační centrum.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
329-01 22.6. - 29.6.2024 12 990 Kč Odjezd též z Plzně. náhradník »
vyprodáno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Lehký výlet z PASSO DI CAMPOLONGO na hřeben PRALONGIA, kde se nám cestou otvírají pěkné pohledy na skupinu SELLA a PUEZ. Zdatnější mohou pokračovat panoramatickou cestou pod vrchol SETSAS.
3. den: Výlet z vysoko položeného sedla PASSO DI COSTALUNGA (1 745 m n.m.) do skupiny ROSENGARTEN, přechod přes chaty RIF. PAOLINA (2 127 m n.m.) a RIF. PEDERIVA (2 273 m n.m.) a sestup údolím do VIGO DI FASSA . Zastávka u jezera LAGO DI CAREZZA.
4. den: Okruh z PASSO DI ROLLE, nad kterým se klene odvážný obelisk Cimon della Pala připomínající Matterhorn a hladkostěnný lichoběžník Cimma della Vezzana, k chatě BAITA SEGANTINI, nad kterou se působivě prezentují skalní věže Paly. Pokračujeme do nádherného romantického údolí VAL VENEGIA, nad nímž se tyčí vápencové skály, až do výšky přes 3 000 m n.m.
5. den: Výlet ze sedla PASSO PORDOI k RIF. FREDAROLA a odtud panoramatickou cestou VIALE DEL PANORAMA. Z této cesty se naskýtají úžasné pohledy na zasněžený vrchol Marmolady, nejvyšší vrchol Dolomit . Sestup k jezeru FEDAIA. Zájemci mohou při pěkném počasí vyjet lanovkou ze sedla PORDOI na SASS PORDOI do výšky 2 952m n.m., kde se naskýtá jedinečný výhled na Marmoladu a další třítisícovky.
6. den: Příjezd na sedlo PASSO DI COSTALUNGA (1 745 m n.m.). Odtud pěší výlet pod severní stěnu skupiny LATEMAR k Mitterlerger (pro zájemce cestou Labyrinthsteig) a pokračování okruhem k jezeru LAGO DI CAREZZA. V zelených vodách tohoto jezera se nádherně odráží skalní stěny skupin LATEMAR i ROSENGARTEN.
7. den: Výlet do oblasti SASSO LUNGO (LANGKOFEL). Příjezd na sedlo PASSO DI SELLA (2 180 m n.m.), odkud je možná pěkná okružní panoramatická cesta pod strmými stěnami hor okolo celé skupiny Langkofel. Zájemci mohou využít lanovku k chatě T. DEMETZ a navázat na okružní cestu zpět na sedlo.
8. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x polopenzi
  • 5x ubytování v hotelu ***

Cena neobsahuje:

  • Na místě se platí pobytová taxa ve výši 2,5 € / os. / den.

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2400 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Alpy zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Alp nebo zájezd s pěší turistikou. Můžete vybírat z nabídky do rakouských Alp, švýcarských Alp, italských Dolomit, Julských Alp aj.

více