Francouzská riviéra

10 denní zájezd   Francie Francie    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: mobilhome       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Kouzlo Riviéry objevili jako první Angličané již v 18. století. Od 20. století se zde smetánka zabydlela celoročně. Zůstaly zde po ní elegantní vily. Svou oslnivostí světla a silou barev zlákal tento kraj mnoho malířů, mezi jinými např. H. Matisse a P. Picassa. Teplé sluneční paprsky zvýrazňují barvy a vůně. Papriky, česnek a olivy proměňují síť plnou středomořských ryb v živý epitaf provensálské kuchyně - bujabézu. Nechte se zlákat i Vy a vydejte se s námi za krásou Azurového pobřeží. Na tomto zájezdu se budou chvíle odpočinku u moře střídat s výlety na zajímavá místa Riviéry, z nichž většina skýtá také možnosti koupání.


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v poledních hodinách.
2. den: NICE - město s romantickou starou částí i palmovou Anglickou promenádou, vyhlídka Le Chateau na město a starý původně římský přístav, možnost koupání.
3. den: Volný den u moře.
4. den: ST. TROPEZ - jedna z hlavních turistických atrakcí Riviéry. Jeho krásu objevily významné osobnosti: P. Signac, H. Matisse a S.G. Colettová. Po R. Vadimovi a B. Bardot následovala vlna turistů, kteří přijíždějí do tohoto malebného místa. PORT GRIMAUD - unikátní lagunové městečko, které je protknuto vodními toky. Malebná vesnička GRIMAUD s ruinami středověkého hradu.
5. den: Volný den u moře.
6. den: Středisko květinářství ANTIBES - městečko ležící při patě skalnatého poloostrova CAP D'ANTIBES, který je symbolem luxusního života na Riviéře již od 20. let. Možnost prohlídky Picassova muzea. CANNES - místo konání světoznámých filmových festivalů. Procházka po přímořské palmové promenádě Croisette, staré čtvrti Le Suqeut s krásným výhledem na přístav a Festivalový palác.
7. den: Volný den u moře nebo fakultativně výlet: MARSEILLE - největší francouzský středomořský přístav s dlouhou historií již od dob římského osídlení. Překrásná vyhlídka na město a ostrovy od katedrály Notre Dame de la Garde. Možnost lodního výletu na CHATEAU D'IF a FRIOULLSKÉ OSTROVY (lodě se platí na místě).
8. den: Volný den u moře.
9. den: ÉZE - skalní hnízdo alpského předhůří s překrásnými výhledy na celé pobřeží. MONACO - MONTE CARLO - krásou zářící malé knížectví. Možnost návštěvy Oceánografického muzea, katedrály knížecí rodiny nebo Knížecího paláce a v Monte Carlu slavného Casina.
10. den: Příjezd do Prahy v odpoledních hodinách.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 7x ubytování v mobilhomech s možností vaření (dvoulůžkové ložnice)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 330 Kč)
  • fakultní výlet 7.den - Marseille (uskuteční se od 20 osob) (příplatek: 390 Kč)
  • 1/1 pokoj v mobilhomu (příplatek: 3500 Kč)
  • 7x večeře - francouzské tříchodové menu (příplatek: 2660 Kč)