Památky a přírodní parky Provence

9 denní zájezd   Francie Francie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: vlastní   


Přírodní parky Luberon a Camargue. Slunce, jas a tradice, stopy van Gogha, Cézanna i Gauguina. Plameňáci, bílí koně a cedrové lesy, kouzlo přístavního města Marseille, papežského Avignonu a římského Arles, vůně tymiánu a levandule a hlavně příjemná turistika a kouzelné moře.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
281-01 29.6. - 7.7.2024 15 990 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách (cca 15. hod.).
2. den: Antické město ORANGE (UNESCO), vítězný oblouk, antické divadlo. Papežský AVIGNON (UNESCO), most St-Bénézet, katedrála, Papežský palác Palais des Papes, provensálské uličky, fakult. lodí po Rhôně, výhledy na Villeneuve-les-Avignon a na středověký most, jistě ochutnáte i specialitu čokoládové koule papaline d´Avignon i víno Côte du Rhône.
3. den: Přírodní park LUBÉRON s cedrovými lesy, cesta s vyhlídkami. Kamenné městečko BONNIEUX. Červené městečko ROUSSILLON, turistika barevnými bauxitovými skalami. FONTAINE-DE-VAUCLUSE (kde snil Petrarca o Lauře), největší vyvěračka v Evropě, továrna na ruční papír. Fakultativně ochutnávka vína ve vinařské oblasti Lacoste s možností nákupu. Pozdní návrat.
4. den: Kamenná vesnice BORRIES, pohoří ALPILLES s olivovými háji, ST-RÉMY-DE-PROVENCE (město Nostradama), římské GLANUM. Město uměleckých řemesel a nákupní ráj LES BAUX-de-PROVENCE s hradem nad Val d´Enfer (Pekelné údolí). Fakult. provensálská večeře v centru Avignonu .
5. den: Van Goghovo ARLES (UNESCO), aréna, římské a románské památky, klášter St-Trophime, van Goghova nemocnice, cryptoporticus, kavárna a most známé z obrazů van Gogha. Románský klášter Abbaye de Montmajour z 12. st. Římský akvadukt Pont-du-Gard (UNESCO) a lehká turistika v kaňonu řeky Gardon, podvečerní zastávka u strážné pevnosti TARASCON na Rhôně, strážný hrad s příběhem bájné příšery.
6. den: Přírodní park Camargue , kde žijí plameňáci (UNESCO), stáda bílých koní i černých býků, možnost projížďky na koních (od 25 EUR), rozsáhlá ornitologická rezervace, poutní městečko SAINTES-MARIES-DE-LA-MER s dvoupatrovou poutní katedrálou (hrob „černé“ svaté Sáry), vyhlídky ze střechy, ochutnávka místních písečných vín a specialit, polodenní koupání na písčitých plážích.
7. den: Rybářské městečko CASSIS , přírodní park Calanques, středomořské „fjordy", koupání nebo turistika po útesech kolem úzkých hlubokých zátok, oblíbené místo rekreace Marseillanů, fakultativně výlet lodí kolem Calanques, dále AIX-EN-PROVENCE , město Paula Cézanna a bývalé hlavní město Provence, katedrála Saint-Sauveur, boulevardy s proslulými kašnami, možnost fakult. večeře s místními specialitami, Cours Mirabeau, indiv. Cézannův ateliér a zahrada. Pozdní návrat na ubytování.
8. den: MARSEILLE - starý přístav, pevnosti, katedrála a chrám Notre-Dame-de-la-Garde, bazilika St. Victor, fakult. výlet lodí kolem ostrova hraběte Monte Christa IF a na FRIOULSKÉ OSTROVY s koupáním. Fakultativně večeře v rybí restauraci. Pozdě večer odjezd.
9. den: Návrat do Prahy odpoledne.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 6x ubytování v hotelu
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • pobytovou taxu, fakult. služby, lodě, vstupné (cca 150 €)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 6x snídaně (příplatek: 1560 Kč)
  • 1x večeře (Marseille) (příplatek: 750 Kč)
  • 1x večeře (Avignon) (příplatek: 700 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 5300 Kč)
  • záloha na loď na Frioulské ostrovy (příplatek: 400 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Provence zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Provence, kde navštívíte romantická místa jako jsou Avignon, Arles, Nimes, Pont du Gard aj.

více