Národní parky Slovenska, památky a termální lázně

6 denní zájezd   Slovensko Slovensko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Týdenní pobyt v oblasti Liptova je spojen s poznáváním nejkrásnějších míst této části Slovenska. Vysoké a Nízké Tatry, NP Velká Fatra patří k nejkrásnějším pohořím na Slovensku. Opakem k turistickým vycházkám v horách bude poznávání kulturních a architektonických památek, jako jsou například nádherný zámek Bojnice. Poznávací části programu jsou příjemně kombinovány s možností odpočinku v různých lázeňských a termálních komplexech.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
341-01 7.8. - 12.8.2024 10 990 Kč 10 590 Kč Odjezd též z Brna. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v časných ranních hodinách. ČACHTICE - romantická zřícenina hradu nechvalně známá vinou hraběnky Alžběty Báthoryové.
2. den: VYSOKÉ TATRY - ŠTRBSKÉ PLESO - druhé největší jezero slovenské části Vysokých Tater s neopakovatelnou kulisou tatranských štítů. Výlet Mlynickou dolinou k vodopádu SKOK a okolo Štrbského plesa . Odpoledne možnost koupání v termálních lázních ve Vrbově.
3. den: Výlet do NP NÍZKÉ TATRY : DEMÄNOVSKÁ JESKYNĚ SLOBODY - jeskynní systém s 30 km prozkoumaných jeskynních chodeb byl vytvořen říčkou Demänovkou. Výjezd lanovkou na CHOPOK, v případě hezkého počasí pro zdatné hřebenová túra na nejvyšší horu Nízkých Tater ĎUMBIER.
4. den: Výlet do oblasti NP VELKÁ FATRA : Ružomberok - výjezd lanovkou na MALINO BRDO, pěší přechod přes VLKOLÍNEC (horská osada zapsaná na seznamu UNESCO, žijící skansen). Odpoledne koupání v termálních lázních BEŠEŇOVÁ - blahodárné účinky těchto pramenů využívali již Keltové. Je zde také celoročně fungující termální koupaliště.
5. den: Druhý výlet do oblasti NP VYSOKÉ TATRY : výjezd lanovkou na SKALNATÉ PLESO. Přechod části Tatranské magistrály na Zamkovského chatu a dále na Hrebienok. Zubačkou zpět do Starého Smokovce.
6. den: BOJNICE - nádherný romantický zámek , který patří mezi nejnavštěvovanější kulturněhistorické památky Slovenska. Koupání v termálním koupališti ČAJKA (cca 2 hod.), příjezd do Čech v nočních hodinách.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léč. výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3000 Kč)