NP Stelvio - Ortler, údolí Kaunertal, Tyrolské Alpy

7 denní zájezd   Rakousko Rakousko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel ***       doprava: autobusem       strava: polopenze   


+ INNSBRUCK, ZÁMEK AMBRAS
- vybrané lanovky v ceně

Zájezd do oblasti Tyrolska mezi městem Landeck a italskou hranicí, kde nad údolím řeky Inn leží zajímavá horká střediska Serfaus, Fiss a Ladis. V těchto střediscích je možné využít letní kartu (v ceně zájezdu), která umožňuje využít vzájemné propojení středisek a vrcholů kabinovými lanovkami. Výhodou je, že v případě změny počasí je možné kdykoliv sjet do některého střediska a v případě zlepšení počasí opět kdykoliv vyjet na vrchol. Zároveň jsou do zájezdu zařazeny výlety v okolí (např. pod ledovce třítisícovky Weisseespitze do NP Stelvio-Ortler i prohlídka tyrolské metropole Innsbrucku


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Cesta údolím Innu a kolem trojmezí Rakouska, Itálie a Švýcarska přes fotogenický RESCHENPASS do jižních Tyrol. Vjezd do národního parku STELVIO - ORTLER. Z vesničky Trafoi lanovkou k vyhlídkovému bodu FURKELHÜTTE (2153 m n.m.). Odtud pěší výlet úboční cestou nad hranici lesa a dále vzhůru směrem k Passo Stelvio. Nádherné výhledy na skupinu ORTLER (3905 m n.m.) a do Švýcarska. Sestup lesními cestami zpět do Trafoi.
3. den: Ze střediska SERFAUS lanovkou na vrchol LAZID (2346 m). Odtud výlet pod hřebeny třítisícovky Furgler, přes vyhlídkový bod SCHEID na Arrezjoch až do oblasti jezer HEXENSEE a GMAIRERSEE. Zpět na Lazid a lanovkou da Serfausu.
4. den: Lanovkou ke KËLNERHAUS. Dále panoramatickou cestou, ze které jsou krásné pohledy na střediska Serfaus a Fiss a dále také na protilehlé hřebeny Ötztalských Alp. STEINEGG – z mezistanice lanovkou na FISSERJOCH (2436m) a odtud krátká cesta na panoramatickou vyhlídku (2493m) s kruhovým výhledem na alpské velikány.
5. den: Výjezd lanovkou ze střediska SERFAUS, panoramatickou cestou přes MÖSERALM a STEINEGG. Dále úboční Panorama Genussweg nad loukami v okolí střediska Fiss do městečka LADIS. Dominantou tohoto malebného městečka je hrad Burg Laudeck, který se působivě vypíná nad údolím Innu. Zpět systémem lanovek.
6. den: Výlet do údolí malebného KAUNERTAL s hradem Berneck, podél přehrady GEPATCH až do blízkosti ledovců ÖTZTALER ALPEN. Vyhlídkové cesty s pohledy na dominantu údolí, vrchol WEISSEESPITZE (3518 m).
7. den: INNSBRUCK – hlavní město Tyrolska ležící na obou březích řeky Inn pod majestátním horským hřebenem Nordkette. V historickém centru najdeme řadu působivých historických budov, zejména v ulici Herzog- Friedrich a na náměstí Stadtplatz. Dále můžeme obdivovat barokní Dóm St. Jakob aj. AMBRAS – impozantní zámek z 16. století, který patří mezi přední pamětihodnosti Innsbrucku. Odjezd do ČR. Příjezd do Prahy pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • 5x ubytování v hotelu*** (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi
  • kartu (zdarma lanovky 3.,4.,5. den)