Plavba na jachtě Silva po Jadranu

8 denní zájezd   Chorvatsko Chorvatsko    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: loď / jachta       doprava: jiná       strava: plná penze   


Program plavby může být změněn z povětrnostních důvodů.


Program zájezdu

1. den: Dopoledne nalodění na historickou jachtu SILVA v OMIŠI u ústí řeky Cetiny. Plavba podél pobřeží ke Splitu, odpoledne koupání a relaxace. Navečer připlutí do SPLITU. Večer a noc strávíme ve Splitu, jehož historické centrum je pod ochranou UNESCO. Unikátní je především Diokleciánův palác.
2. den: Ráno vyplutí ze Splitu směrem k ostrovu VIS. Tento ostrov byl dlouhá desetiletí turistům nedostupný, vzhledem k jeho strategické poloze zde byla základna námořnictva. Po dosažení ostrova koupání a slunění v zátoce. Navečer připlutí do města Vis, které nabízí jak historická místa, tak i restaurace a bary.
3. den: Brzy ráno plavba okolo ostrova Vis a dále pak, za vhodného počasí, k ostrůvku BIŠEVO, kde můžete navštívit MODROU JESKYNI s jedinečným přírodním úkazem, kdy pronikání světla do jeskyně vytváří modrý efekt. Podmínkou návštěvy jsou malé či žádné vlny, vjezd do jeskyně je poměrně nízký. Poté návrat k ostrovu Vis, koupání v zátoce, navečer připlutí do městečka KOMIŽA, dalšího malebného místa na ostrově. Nocleh v Komiži.
4. den: Ráno plavba okolo ostrova VIS, v případě vhodného počasí zastávka na prohlídku Zelené jeskyně, do které je třeba doplavat. Následuje plavba směrem k ostrovu HVAR. Dopoledne návštěva města Hvar, jednoho z nejzajímavějších míst v Dalmácii. Nejnavštěvovanějšími místy ve Hvaru jsou renesanční katedrála, nejstarší divadlo v této části Evropy či benátská pevnost tyčící se nad městem s překrásným výhledem na město a okolní Paklené ostrovy. Před polednem plavba pokračuje do blízké zátoky, kde Silva zakotví na celé odpoledne a noc, což představuje romantiku pod nebem plným hvězd, s možností nočního koupání. Noc na kotvě - možnost nočního a ranního koupání.
5. den: Krátká plavba okolo ostrova HVAR, většina dne tak bude věnována koupání a slunění v zátoce. Navečer připlutí do městečka STARI GRAD na ostrově Hvar. Stari Grad je historickým centrem ostrova, s množstvím památek. Unikátní je především dům Petara Hektoroviče. Nad městem je poutní místo, ze kterého je pěkný výhled.
6. den: Dopolední krátká plavba okolo západní části ostrova HVAR. Opět dostatek času na koupání a slunění. Navečer připlutí do městečka JELSA, místa s vyhlášenými zmrzlinovými poháry.
7. den: Dopolední plavba mezi ostrovy HVAR a BRAČ nejprve ke známé pláži Zlatnirat u města Bol na Brači. poté plavba podél ostrova Brač. Opět bude dostatek času na koupání a slunění, navečer připlutí do městečka MILNA na ostrově Brač.
8. den: Brzy ráno vyplutí přímo do OMIŠE, cíle vaší plavby.

Cena obsahuje:

  • plavbu dle programu
  • ubytování ve dvou- a třílůžk. kajutách s tekoucí vodou (na hlavní palubě 4x WC/sprcha s teplou a studenou vodou a 1x WC)
  • stravování v rozsahu 1x polopenze (sobota) a 6x plná penze
  • místní poplatky a taxy
  • vedoucí zájezdu

Cena neobsahuje:

  • nápoje (kromě k snídani)
  • vstupy
  • cestovní pojištění

Fakultativně:

  • doprava autobusem - 2500 Kč/os.
  • pojištění léčebných výloh a storna - 200 Kč/os.