Alpy a Ligurská riviéra

9 denní zájezd   Itálie Itálie    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Na základě vašich požadavků jsme zařadili kombinaci horské turistiky s pobytem u moře. První část zájezdu strávíte v nádherném prostředí horského střediska Bardonecchia na hranici Itálie s Francií, které je obklopeno 2 národními parky a to z východní strany Vanoise a ze západní strany Écrins. Je to ideální poloha pro poznání Savojských Alp na francouzské straně i Horních Alp na italské straně. Vcelku příjemnou turistiku nám ulehčí místní lanovky. Poté se přesuneme jen o 200 km dál na pobřeží Ligurské riviéry do městečka Varazze, které je vetknuté do hornatého a skalnatého typického prostředí Ligurské riviery. Zde strávíme další 4 dny. Mimo jiné navštívíme nejhezčí jeskyni Itálie, kouzelný Janov a nebo se můžete jen tak opalovat na břehu moře.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR do Itálie.
2. den: Ráno příjezd do BARDONECCHIA, dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu. Výjezd lanovkou na PIAN DEL SOLE (1550 m) lesem výstup možný až do sedla PASSO COLOMION (2054 m) a zpět k horní stanici lanovky, sjezd dolů k hotelu lanovkou nebo pěšky. Večeře.
3. den: Snídaně, odjezd k lanovce do MELEZETU, výjezd lanovkou na CHESAL (1 800 m), základní varianta: tentokrát nádherná túra na italsko/francouzské hranici, výstup do hraničního sedla COLOMION (2 400 m) a pak sestup buď opět k horní stanici lanovky, nebo pěšky podél potoka až do údolí a pěšky do hotelu. Lehčí varianta: jen pár set výškových metrů směrem k sedlu na první výhledy do údolí a zpět stejnou cestou k horní stanici lanovky, sjezd do údolí. Všichni odjezd (případně pěšky) do hotelu, večeře z místních specialit.
4. den: Snídaně. Túra v údolí VALLE STRETTA (1450 m) na francouzskou část s výstupem k chatě RE MAGI (1769 m) a odtud více možností tras: základní varianta - k jezeru CHAVILLON (2150 m) u průsmyku COL DES THURES (2194 m) a sestup až k hotelu; lehčí varianta - k mostu PONT DE LA FONDERIE (1910 m) a stejnou cestou zpět až k hotelu, večeře.
5. den: Snídaně. Dopoledne odjezd k moři na Ligurskou Riviéru do CELLE, ubytování dle možnosti hotelu, odpoledne odpočinek u moře na pláži nebo procházka po promenádě města s možností ochutnávky výtečné zmrzliny či kávy na terase některé z restaurací s výhledem na moře, nádherná přímořská riviéra, večeře.
6. den: Snídaně. Relaxace u moře, nebo pro zájemce odjezd busem do LOANA – což je původní římské město, které bylo ve středověku sídlem biskupů s Albengy a patří mezi nejvýznamnější městečka Ligurie. Z historických památek ležících v centru můžete obdivovat zejména barokní kostel SAN GIOVANNI BATTISTA, CASTELLO nebo starou věž s hodinami. Odjezd do BORGIO VARAZZE, návštěva nejhezčí jeskyně Itálie a všichni busem na hotel, večeře.
7. den: Snídaně. Relaxační den u moře, fakultativně možnost vlakem (5 Euro) do JANOVA, návštěva nejznámějšího městečka Ligurské Riviery, prohlídka Dóžecího paláce, Duomo San Lorenzo, 117 metrů vysokého majáku či největšího evropského akvária s 5000 živočichy, odjezd do hotelu, večeře.
8. den: Snídaně, dopoledne odjezd k jezeru Lago di Garda, prohlídka PESCHIERY, odjezd do ČR.
9. den: Příjezd do ČR v brzkých ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • pojištění léčebných výloh a storna
  • dopravu klimatizovaným autobusem
  • 6x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 7x snídani
  • 5x večeři
  • 1x speciální místní večeři
  • vedoucí zájezdu

Fakultativně:

  • 1/1 pokoj - 2000 Kč