Sen v bílém

2 denní zájezd   Německo Německo    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel ****       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Bílé svařené víno a ovocné punče…
4 krásná historická města a jejich adventní speciality. Rothenburg – německé město Vánoc přitahuje návštěvníky z celého světa, Bamberg (UNESCO) – 35 jesličkových scén po městě přitahuje návštěvníky z celé Evropy, Würzburg (UNESCO) – z 2500 německých trhů patří do „top 20“ pro svoji atmosféru, Bayreuth – živý betlém před starým zámkem. 4 půvabné adventní trhy ve 4 historických městech.

Organizátorem zájezdu je CK Permon.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. Příjezd do Bavorska. Německé město vánoc ROTHENBURG se představuje sloganem „Sen v bílém“. Jen málo měst se zachovalo v původní středověké podobě, jedním z nich je právě Rothenburg – kompletní opevnění, křivolaké uličky... Legendární vánoční trh Reiterlesmarkt s tradicí 500 let. Obchody Käthe Wohlfahrt – světoznámé obchody s vánočním zbožím. WÜRTZBURG – adventní trhy na historickém náměstí Markt Platz, barokní rezidence (UNESCO) – nejkrásnější barokní stavba v Německu. Ubytování v hotelu 4* s velkým wellness centrem v lázních BAD KISSINGEN.
2. den: BAMBERG – perfektně zachované středověké městečko (UNESCO) nabízí adventní trh provoněný ovocnými punči – regionální specialita. 35 jesliček po starém městě. Radnice uprostřed řeky, skvostné kostely a zámecké rezidence. Zastávka v BAYREUTHU – město spojené se skladatelem Wagnerem, zámky, opera a adventní trhy. Návrat do půlnoci.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 1x nocleh se snídaní (bufet vč. šampaňského) v hotelu 4* s bazénem
  • průvodce

Fakultativně:

  • 1x večeře (příplatek: 500 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 400 Kč)